Els Mossos recuperen dos cartells originals d'un il·lustrador valencià

Imprimeix

Un brocanter anglès establert a Girona els va adquirir en el mercat setmanal de Celrà i els va vendre a Anglaterra en un mercat d’antiguitats a Ardingly on finalment els va adquirir un altre brocanter de Kent

Els Mossos d’Esquadra han recuperat dos cartells originals de l’il·lustrador valencià Josep Segrelles i Albert (1885-1969), valorats en 30.000 euros, sostrets a Cornellà i finalment recuperats a Anglaterra.

La sostracció dels cartells va tenir lloc el 22 de febrer d’aquest any quan el propietari, en el marc del decurs de la preparació del material destinat a lliurar en règim de préstec temporal per a una exposició a València, li van furtar els dos cartells mentre feia les tasques de càrrega i transport dels cartells.

Fruit de la persistent tasca de recerca d’indicis dels investigadors de Cornellà es va poder finalment identificar els autors materials del furt, dos homes que posteriorment havien venut els cartells en el mercat brocanter setmanal que se celebra a Celrà (Girona). Allà els havia adquirit, sense saber el seu origen il·lícit, un brocanter de nacionalitat anglesa establert a Girona. Posteriorment, aquest mateix brocanter els va portar a vendre a una altra fira d’antiguitats celebrada a Ardingly on els va adquirir un brocanter de Kent, dues poblacions situades a Anglaterra.   

 sites default files imagecache img tdc 2col 220x220 img imagen 2010 06 22 014

Els investigadors van reconstruir la ruta seguida pels cartells sostrets i van contactar amb els successius brocanters que els havien adquirit i, gràcies a la destacable col·laboració de tots ells en saber que els cartells havien estat sostrets, ha permès que el legítim propietari els recuperés ràpidament i en molt bon estat de conservació.

Els cartells han estat retornats al seu legítim propietari el divendres 3 de maig, tot just abans de ser lliurats en préstec per exposar-los a València, lloc d’origen de l’il·lustrador, i d’aquesta manera s’ha evitat una important pèrdua artística i patrimonial.

Redacció / Fotos: Arxiu-Mossos d'Esquadra