Detenen un home per agressió i abusos sexuals a Sant Andreu i El Papiol

Imprimeix

El retrat robot realitzat per la Unitat Central de Fotografia i Audiovisuals dels Mossos d’Esquadra va ser clau en la identificació del presumpte autor

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Martorell van detenir, el diumenge 5 de maig, un home de nacionalitat marroquina, de 40 anys i veí de Cornellà de Llobregat, com a presumpte autor de dos delictes d'abusos sexuals i un delicte d'agressió sexual.

Tres agressions

La investigació es va iniciar a finals de l'any 2018 quan es va tenir coneixement d'un presumpte abús sexual a Sant Andreu de la Barca. La víctima, mentre feia esport per la vora del riu, va notar com un home l'agafava per la cintura i estirava d'ella cap enrere, però va aconseguir desfer-se de l'agressor i l'home va marxar corrents del lloc.

detencio vident per part mossos 407x229

Posteriorment, al mes de febrer del 2019 es van produir una agressió sexual al mateix municipi, també per la vora del riu. L'agressor es va abalançar sobre la víctima i va intentar llençar-la al terra, mentre li feia tocaments, però la víctima va aconseguir que la deixes anar i l'home va fugir del lloc.  

El mes de març, els investigadors van tenir coneixement d'un tercer fet, un abús sexual, al costat del riu, a la localitat del Papiol. L'autor dels fets va agafar a la dona pel darrera i li va fer tocaments. La víctima es va defensar fins que l'home la va deixar anar i va fugir del lloc corrents.

Descripció

Els tres fets s'ubicaven a la zona de la llera del riu i, gràcies a la descripció de les víctimes, els investigadors van sospitar que l'autor dels fets es podria tractar de la mateixa persona. Dintre de les gestions d'investigació, els agents van demanar a la Unitat Central de Fotografia i Audiovisuals (UCFA) del cos de Mossos d'Esquadra que, en base a les descripcions facilitades per les víctimes, realitzessin un retrat robot del presumpte autor. Un cop es va realitzar el retrat robot del presumpte autor, efectius policials van poder identificar al presumpte autor dels fets, que les víctimes van reconèixer en seu policial. Finalment, el diumenge, els investigadors van detenir l'home, pels voltants del riu Llobregat, a Martorell. L'arrestat va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar el seu ingrés judicial en un hospital psiquiàtric.

Redacció / Fotos: Arxiu