Desallotjat l’edifici ocupat del carrer Carril de Molins de Rei

Imprimeix

De les vint persones que hi havia a l’edifici deu han passat a disposició policial per diferents motius, ja que s’havia convertit en un focus de diferents conflictes i problemes d’inseguretat en el barri

Efectius de la Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional han procedit aquest matí al desallotjament de l’edifici ocupat il·legalment al número 5 del carrer Carril, molt a prop de l’estació de RENFE. L’ordre judicial tenia a veure amb una denúncia de la propietat de l’edifici d’ocupació il·legal i amb nombroses denúncies de furts i robatoris de joies i telèfons mòbils fetes per veïns i veïnes de la zona i que estava investigant la Guàrdia Urbana. També hi havia moltes queixes de sorolls, brutícia i problemes de convivència.

En el moment de la intervenció a l’interior de l’edifici hi havia 20 persones, 16 homes i 4 dones, totes joves. La meitat d’aquestes persones han estat traslladades a dependències policials. La Policia Nacional s’ha endut a 8 persones, quatre de les quals estaven en situació irregular al país, i les altres quatre estan pendents de ser degudament identificades. De la seva banda, Mossos d’Esquadra s’ha endut per identificar a l’única persona que podia ser menor d’edat que hi havia a l’edifici i ha detingut una altra persona com a presumpte autor d’alguns dels robatoris denunciats. Les persones que ocupaven el pis i que estiguin en situació de vulnerabilitat manifesta seran derivades als Serveis Socials municipals.

D58yZeGW0AAspYy

Pel que fa a l’edifici, que havia estat propietat d’un banc i ara és d’un fons d’inversió, ha estat segellat un cop s’ha aixecat acta judicial del seu estat. L’interior no reunia les mínimes condicions higièniques o de salubritat. No hi havia aigua corrent i la brossa s’acumulava a l’interior.  

Amb aquesta actuació, que s’ha planificat amb absoluta discreció, l’Ajuntament espera haver pogut resoldre un dels problemes de seguretat ciutadana que més preocupava als veïns i veïnes de la vila.

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei