Desarticulat a Corbera un grup criminal dedicat al tràfic de marihuana

Imprimeix

Els arrestats tenien llogada una casa al municipi baixllobregatí on la cultivaven, mentre que en un pis que havien ocupat il·legalment a Barcelona preparaven la droga i l’empaquetaven per deixar-la llesta per a la seva distribució

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 29 d’abril  dos homes de 73 i 34 anys i nacionalitat italiana com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública en la vessant de tràfic de drogues, per defraudació de fluid elèctric i per pertinença a grup criminal. També van arrestar una dona de 33 anys i nacionalitat russa com a presumpta autora d’un delicte contra la salut pública.

La investigació es va iniciar a principis de febrer a partir d’una informació segons la qual a l’interior d’una casa ubicada a Corbera de Llobregat hi podria haver una plantació interior de marihuana gestionada per persones de nacionalitat italiana. Els agents van fer les primeres indagacions i van constatar que es tractava d’un grup criminal que cultivava marihuana per a la seva posterior distribució mitjançant paqueteria.

Detencio drogues Alcarras

En el decurs de la investigació els agents han pogut acreditar que els traficants tenien llogada una casa a quatre vent i de grans dimensions a la localitat de Corbera de Llobregat. En tot moment miraven de passar desapercebuts entre els veïns de la zona: duien una vida discreta i senzilla, sense fer cap mena d’ostentació i amb l’objectiu de no cridar l’atenció. L’habitatge estava condicionat amb aïllant per evitar que algun dels residents pogués percebre la forta olor que habitualment desprèn la marihuana. A més, havien manipulat el sistema de subministrament elèctric de manera que poguessin abastir de fluid la plantació sense haver d’assumir els alts costos que això genera. D’aquesta manera podien anar fent plantacions rotatives durant l’any i obtenir així una collita cada dos mesos. Això els proporcionava uns 60 kg de marihuana l’any i un benefici estimat de prop de 300.000 euros anuals. Al pis de Barcelona hi preparaven la marihuana i l’empaquetaven per a la seva posterior distribució. Els mossos van corroborar que es tractava d’un immoble ocupat pels traficants on hi pernoctaven habitualment.

Els policies també van acreditar que dins l’estructura del grup hi havia un home que s’encarregava de les tasques de jardineria a la plantació de Corbera: duia a terme el manteniment del cultiu amb l’objectiu de treure’n el màxim rendiment.

Un cop els investigadors ja tenien provada l’activitat delictiva del grup i els seus autors identificats el dia 29 d’abril es van dur a terme les dues entrades i escorcoll als immobles de Corbera i Barcelona. Els agents van intervenir 485 plantes, deu quilos de marihuana ja preparada per a la seva distribució, documentació que vinculava els arrestats amb el tràfic de drogues, diners en efectiu i estris i material destinats al cultiu de marihuana. Els mossos van arrestar els dos principals investigats i també a una dona que feia vida habitual al pis de Barcelona i que participava de l’activitat delictiva.

Els arrestats van passar a disposició judicial l’1 de maig i el jutge va decretar l’ingrés a presó preventiva per a un dels homes i llibertat amb càrrecs per a les altres persones detingudes. Hores d’ara queda pendent la detenció de l’home que feia les tasques de jardiner pel qual s’ha emès una ordre de detenció.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra