Detenen dos lladres per sis atracaments en comerços

Imprimeix

Alguns dels establiments afectats eren de Sant Feliu de Llobregat, Sant Boi i Gavà

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes, de 28 i 30 anys, de nacionalitat marroquina i espanyola, com a presumptes autors dels delictes de robatori amb violència, resistència i desobediència als agents de l'autoritat i robatori i furt d'ús de vehicles.

La investigació s'emmarca en una sèrie continuada de robatoris violents en comerços de poblacions Barcelona i de l'àrea metropolitana. Durant les primeres indagacions els policies van determinar que els atracadors eren dos homes que entraven als establiments comercials quan s'acostava l'hora de tancament. En la majoria dels robatoris un dels lladres entrava a la botiga amb guants per no deixar empremtes mentre ocultava el rostre amb un casc de motocicleta. Intimidava els dependents amb una arma de foc o un ganivet i s'enduia la recaptació de la caixa enregistradora. A fora l'esperava el còmplice amb una motocicleta que havien sostret prèviament per facilitar una ràpida fugida un cop s'havia consumat el robatori. Es dona la circumstància que en alguns casos l'atracament el perpetraven tots dos.

031fc7ab 91d5 40cb 9097 f7be175d2f97

Els investigadors de la Unitat Central d'Atracaments relacionen els dos lladres amb sis robatoris, comesos entre el 14 de març i el 9 d'abril d'enguany. Entre els comerços assaltats hi ha tres botigues de telefonia, dues a Barcelona i un a Sant Boi de Llobregat, dos estancs, un a Gavà i un a Barcelona i un establiment de congelats de Sant Feliu de Llobregat. El botí dels sis atracaments va consistir en la recaptació de les botigues violentades que ascendeix a prop de 7.000 euros, a més de diversos dispositius electrònics de telefonia mòbil d'última generació.

Les detencions dels dos lladres es van produir entre el 12 i el 16 d'abril als districtes de Nou Barris i d'Horta i Guinardó. Cal destacar que els agents han aconseguit recuperar les motocicletes sostretes que utilitzaven els autors dels sis atracaments.

Després de passar a disposició judicial el Jutjat d'Instrucció número 33 de Barcelona va decretar presó provisional per a un dels atracadors mentre que el Jutjat d'Instrucció número 24 de Barcelona va dictaminar la llibertat amb càrrecs per l'altre lladre.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra