Desarticulat un grup criminal que es dedicava a robar en domicilis

Imprimeix

Assaltaven les cases, entre les quals a Esplugues de Llobregat, després d’assegurar-se que no hi hauria ningú al seu interior

Els Mossos d’Esquadra van detenir tres homes, d’edats compreses entre els 22 i els 42 anys i de nacionalitat croata, com a presumptes autors de vuit robatoris amb força en domicilis, del delicte de pertinença a grup criminal i, en el cas d’un dels encausats, també per un delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat.

Mateix mode operandi

La investigació es va posar en marxa després que els agents tinguessin coneixement que un grup itinerant estava cometent robatoris  amb força amb un patró d’actuació coincident: actuaven sempre en franges centrals de l’endemà de comprovar que no hi havia ningú al domicili. Un cop sabien assegurat que l’habitatge estaria buit buscaven una porta o finestra per la qual poder accedir-hi i les fracturaven amb eines com tornavisos, malls o palanques. Mentre que un dels lladres s’encarregava d’escorcollar la casa a la recerca d’objectes de valor, preferentment joies, dispositius electrònics o diners, un altre feia les vigilàncies als voltants per avisar-lo de l’eventual presència de veïns o de la policia mentre que el l tercer s’esperava dins del cotxe per assegurar una fugida ràpida, en cas que fos necessari.  

imatge darxiu duna detencio dels mossos desquadra 5af564a60efbd

Els agents van relacionar els lladres amb vuit robatoris amb força a les poblacions d’Arbúcies –en dues ocasions-, Anglès i Sant Feliu de Pallerols pel que fa a la demarcació de Girona; a Vic, Manlleu i Masies de Roda pel que fa a les comarques de la Catalunya Central i a Esplugues del Llobregat.

El dispositiu es va dur a terme el dia 10 d’abril amb dues entrades i escorcoll simultànies als domicilis dels investigats. Els mossos van arrestar un dels lladres en un pis de Lloret de Mar i els altres dos a Malgrat de Mar.

Durant l’escorcoll els investigadors van trobar diversos indicis dels quals s’està  investigant la procedència, tot i que possiblement siguin sostrets: joies com anells, arracades, penjolls o polseres; eines que utilitzaven per consumar els delictes com tornavisos, plàstics retallats per fer obertures de portes pel mètode de la radiografia, malls o claus angleses; dispositius electrònics com telèfons mòbils, consoles de vídeo-jocs o tauletes; diners amb moneda de diversos països com els Estats Units, Egipte, Argentina o euros el valor total dels quals al canvi pot superar els  15.000 euros. Els arrestats van passar a disposició judicial el dia 12 d’abril i el jutge va decretar presó pels tres.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra