Desarticulada a Abrera una organització que venia marihuana a Europa

Imprimeix

Quatre persones han estat detingudes i s'han desmantellat dues plantacions i confiscat més de 2.000 plantes de cànnabis en diferents fases del creixement

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Policia Criminalística de Sèrbia, han desarticulat a Catalunya una organització que proveïa part de la demanda europea de marihuana. S'han desmantellat dues plantacions i confiscat més de 2.000 plantes de cànnabis en diferents fases del creixement, aconseguint l'arrest de quatre persones. Entre els detinguts es troba el capitost de l'organització encarregat de supervisar l'estat de les plantacions, assegurar el flux de subministraments i organitzar els enviaments a l'estranger. Tenien un modus operandi molt hermètic, mantenint una vida discreta en xalets amb aparent estat d'abandó i sortint a l'exterior únicament per a dur a terme els enviaments de la droga.

abrera droga 4 bona

Laboratoris clandestins

L'operació va començar a l'estiu de 2018. Els agents van rebre un informe de l'Agregadoria d'Interior a Sèrbia on s'alertava de l'existència a Barcelona de diversos laboratoris clandestins emprats per a la producció en sèrie de cànnabis en condicions artificials. Després de mesos de recerca per a localitzar el seu emplaçament exacte, es van situar dos immobles de gran grandària, tipus habitatge familiar, les característiques del qual podrien coincidir amb les dels laboratoris descrits. Totes dues finques estaven emplaçades en una urbanització exclusiva, on tots els veïns eren coneguts i qualsevol circumstància aliena al quotidià alertaria a l'organització, dificultant així la labor policial. Després de nombroses gestions policials i intercanvi continu d'informació amb la Policia de Sèrbia, es va poder determinar l'existència d'una organització criminal dedicada a la producció d'estupefaents i el seu trànsit internacional la qual proveïa part de la demanda europea de marihuana.

abrera droga 2

Avançada la recerca els agents van corroborar que alguns dels membres d'aquesta organització residien en els citats habitatges, i a més d'encarregar-se de les plantacions, exercien labors de seguretat d'aquestes. Aquestes persones tenien un modus operandi molt hermètic, per a això portaven una vida discreta i mantenien els xalets en estat d'aparent abandó, sortint exclusivament per a dur a terme els enviaments de la droga.

abrera droga 4 bona

Quatre arrestats

L'operació ha culminat amb la detenció en la localitat d'Abrera, de quatre persones d'origen balcànic. Entre ells es troba el cap de l'organització, qui es dedicava a supervisar l'estat de les plantacions i a assegurar el flux dels subministraments d'aquestes, a més d'organitzar els enviaments a l'estranger. A l'interior dels habitatges els agents van trobar dos laboratoris de cultiu artificial i es van confiscar de més de 2.000 plantes de marihuana en diferents fases de creixement. Els quatre detinguts han passat a disposició judicial.

abrera droga 3

Redacció / Fotos: Policia Nacional