Els Mossos d'Esquadra desmantellen una plantació de marihuana a Torrelles

Imprimeix

Els investigadors van detenir dos homes i una dona com a responsables de la plantació de 1.400 plantes de marihuana comissada

Els Mossos d'Esquadra van detenir, els dies 18 i 20 de març, dos homes i una dona, de nacionalitat espanyola, de 38, 53 i 58 anys, i veïns de Torrelles de Llobregat, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, en la seva vessant de cultiu i tràfic de drogues, un delicte de defraudació de fluid elèctric i un delicte de pertinença a grup criminal.

La investigació es va iniciar el darrer mes de setembre quan, gràcies a la Policia Local de Torrelles de Llobregat, els investigadors van tenir coneixement d'una presumpta plantació de marihuana a l'interior d'una casa del municipi i es van iniciar totes les gestions necessàries per tal d'acreditar l'existència d'un delicte contra la salut pública i la identificació dels seus responsables. Gràcies a les gestions d'investigació, els agents van comprovar que tant la casa, de grans dimensions, i dos domicilis més petits, tots ells al mateix carrer, podrien estar relacionats amb presumptes plantacions de marihuana i defraudació de fluid elèctric.

190326 NdP 039 RPMS F2

A més a més, els investigadors van aconseguir identificar als presumptes responsables d'aquestes plantacions, una dona i dos homes, que sota l'aparença d'un club de fumadors s'estarien lucrant, traficant amb marihuana, prèviament cultivada i envasada per ells mateixos i els seu col·laboradors.

190326 NdP039 RPMS F1

El 18 de març, amb el manament del Jutjat d'Instrucció número 1 de Sant Boi de Llobregat, es van realitzar tres entrades i registres als domicilis investigats. Els investigadors  van intervenir documentació relacionada amb una associació cannàbica de Barcelona, màquines d'envasar al buit, unes 1.400 plantes de marihuana en diferents estats de creixement, uns tretze quilograms de marihuana congelada, una arma curta detonadora, una arma llarga i uns 38.000 euros en efectiu. També es va intervenir el material dels cultius com ara ventiladors, aires condicionats, làmpades, fertilitzants i adobs.

190326 NdP 039 RPMS F5

190326 NdP 039 RPMS F4

A més a més, tècnics de l'empresa subministradora de llum van acreditar la manipulació de la instal·lació elèctrica per tal d'obtenir energia sense passar pel comptador. Finalment, el mateix dia de les entrades i registres i el dia 20 de març es va detenir els tres responsables de les plantacions.

Els investigadors calculen que la quantitat de marihuana intervinguda tindria un valor d'uns 273.000 euros en el mercat il·lícit. Els tres arrestats van passar a disposició del jutjat i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra