L’Ajuntament de Castelldefels condemna els fets violents a Cal Ganxo

Imprimeix

Si es confirmen els delictes d’odi amb motivacions racistes, el consistori es personarà a la causa com a acusació particular

L'Ajuntament de Castelldefels ha emès un comunicat als mitjans de comunicació de condemna dels fets violents que s'han produït aquest cap de setmana a la ciutat quan un grup de joves ha atacat el centre de menors tutelats instal·lat de manera provisional en el centre municipal d'activitats ambientals Cal Ganxo.

L'Ajuntament està esperant la conclusió de la investigació que els Mossos d'Esquadra estan duent a terme per determinar l'origen i la motivació d'aquests condemnables fets. Si la investigació policial confirma, com assenyalen els primers indicis, que es tracta d'un delicte d'odi amb motivacions racistes, l'Ajuntament es personarà a la causa com a acusació particular. L'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, ha assenyalat que "volem ser cautelosos abans de qualificar els fets, però si es confirma que hi ha una motivació xenòfoba actuarem en conseqüència, perquè Castelldefels és una ciutat que es reconeix en el mirall de la solidaritat i la diversitat i on aquestes conductes no tenen cabuda."

img 3390

Així mateix, el consistori baixllobregatí ha fet una crida a la responsabilitat de tothom –partits polítics i ciutadania en general– per tal que no alimentin el fals discurs que vincula immigració i delinqüència. A Castelldefels, la presència dels menors tutelats no havia significat un increment dels delictes, com es va confirmar en la Junta de Seguretat Local celebrada la setmana passada de manera ordinària.

Redacció / Fotos: ElNacional.cat