Detenen quatre homes pel robatori i venda de palets de plàstic

Imprimeix

Els mossos enxampar dos transportistes com a autors de la sostracció així com dos germans, responsable i encarregat d’una empresa a Sant Andreu de la Barca, per un delicte de receptació

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir, els dies 19 i 20 de febrer, quatre homes, d’entre 30 i 50 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Castelldefels, Santa Coloma de Cervelló i Sant Esteve de Sesrovires, com a presumptes autors d’un delicte d’apropiació indeguda i un delicte de receptació.

La investigació es va iniciar el passat 18 de febrer quan el responsable del departament de control d’actius d’una empresa de lloguer d’envasos, amb múltiples seus repartides per tota Espanya, va presentar una denúncia per sostracció de material. Des de l’any 2014 l’empresa havia detectat reiterades sostraccions de palets de plàstic, valorats en més de 48 milions d’euros, en diferents seus de tot el territori espanyol.

FOTO 02 palets

Detectiu privat

Per aquest motiu, van contractar els serveis d’un detectiu privat que va realitzar un informe exhaustiu que finalment va aportar als mossos. Aquest informe ubicava part del material sostret en una empresa de compravenda de palets ubicada al municipi de Sant Andreu de la Barca. Els investigadors privats havien detectat dos homes que treballaven per l’empresa denunciant que, després de realitzar el seu treball ordinari com a transportistes, sostreien els palets i els traslladaven a l’empresa de compravenda.

El mateix dia de la denúncia, agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell es van adreçar a l’empresa investigada i van localitzar 32 sacs de plàstic triturat de color verd, d’aproximadament 1.000 kg cada sac, i quatre sacs que contenien manetes de plàstic de color taronja, d’uns 250 kilograms cadascun. Tot apunta que, en tenir sospites de ser descoberts, van optar per triturar el material sostret que els quedava a l’empresa. Els envasos destruïts, que tenien una composició química determinada i eren d’ús exclusiu de l’empresa denunciant, estaven valorats en més de 150.000 euros.

Ingressos extres

Els agents també van constatar diversos pagaments en efectiu, superiors als 2.500 euros, realitzats als dos transportistes. Un cop van recopilar tots els imports que havien cobrat les dues persones investigades, des de l’any 2016 fins al febrer de 2019, van comprovar que havien ingressat més de 178.000 euros per la venda de material sostret.

Detingut manilles policia mossos Sergi Alcàzar 1 630x630

Finalment, el 19 de febrer, els investigadors va detenir dos germans, responsable i encarregat de l’empresa de compravenda de palets de Sant Andreu de la Barca, com a presumptes autors d’un delicte de receptació. L’endemà va concloure la investigació amb la detenció dels dos transportistes que treballaven en l’empresa de transports que gestionava la logística de l’empresa denunciant, com a presumptes autors d’un delicte d’apropiació indeguda. Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra