Els mossos intervenen més de 100 ocells d'espècies protegides a Cornellà

Imprimeix

En el dispositiu policial es van denunciar dues persones per tinença d'ocells fringíl·lids i altres tres per realitzar venda ambulant

Els Mossos d'Esquadra, conjuntament amb la Guàrdia Urbana de Cornellà de Llobregat, van realitzar el 7 de febrer, un dispositiu contra el comerç i tinença il·lícita d'ocells fringíl·lids i la venda ambulant d'animals al municipi baixllobregatí. L'objectiu d'aquesta intervenció estava centrat a evitar el comerç i tinença d'ocells fringíl·lids i aturar la venda ambulant d'altres aus i animals que la seva comercialització és il·legal, ja que la Llei de protecció dels animals els tracta com a espècies de fauna silvestre.

190218 NdP 023 RPMS F2 Mossos dEsquadra

En aquest dispositiu van participar tres efectius de la Unitat de Regional de Medi Ambient i nou efectius de Guàrdia Urbana de Cornellà de Llobregat. El comís es va fer en el marc d'un control policial en un conegut mercat ambulant de Cornellà de Llobregat on es reuneixen un gran nombre d'ocellaires aficionats al món dels fringíl·lids. Els agents van denunciar dues persones per tinença d'ocells fringíl·lids sense l'autorització corresponent de Departament de Territori i Sostenibilitat, a tres persones per realitzar venda ambulant i un per l'abandonament d'ocells fringíl·lids.

A més a més, en aquest dispositiu es van recuperar i comissat un total de cent ocells fringíl·lids, 50 Carduelis carduelis, més conegudes com a caderneres, sis Carduelis cannabina, més conegudes com a passerells; 38 Carduelis chloris, més conegudes com a verderons; sis Fringila coelebs o comunament pinsà i un Serinus serinus o comunament conegut com a gafarró.

190218 NdP 023 RPMS F3 Mossos dEsquadra

Aquesta pràctica il·legal pot generar beneficis als ocellaires si es té en compte que una au pot arribar a tenir un preu de mercat molt elevat. Els ocells comissats van ser immediatament dipositats en un centre de recuperació de fauna salvatge.

Cal recordar que per la tinença d'ocells fringíl·lids, com la cadernera, a Catalunya cal tenir l'autorització nominal de captura on consta el nombre, espècie i número d'anella de cadascun. En cap cas està permesa la compravenda d'aquests ocells fringíl·lids.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra