Els Mossos detenen in fraganti 22 homes per robatoris amb força a domicilis

Imprimeix

Les detencions són fruit dels dispositius de prevenció en l'àmbit dels habitatges conjunts amb les policies locals dels municipis afectats (Molins de Rei, Pallejà, Cornellà, Castelldefels, Esplugues i Sant Just Desvern)

Els Mossos d’Esquadra han detingut, en els darrers quinze dies, 22 homes de nacionalitats albanesa, colombiana, dominicana, espanyola, georgiana, marroquina, senegalesa i amb edats compreses entre els 16 i els 55 anys com a presumptes autors de robatoris amb força a municipis de les comarques del Baix Llobregat i el Garraf.

El primer cas és del 21 de gener quan mossos de la Unitat de Seguretat Ciutadana de l'Hospitalet de Llobregat van detenir tres homes d'origen georgià pels volts de la mitjanit quan intentaven forçar una porteria d'un immoble de la ciutat. Cal destacar la col·laboració d'un ciutadà que va alertar de seguida als mossos fet que va possibilitar una ràpida intervenció policial.

DyaUta7WsAEvThJ

Dos dies després, la matinada del dimecres 23 de gener, un altre veí, en aquest cas de Molins de Rei, va avisar als mossos, ja que dos homes estaven forçant una finestra per accedir a una casa de la població. La ràpida actuació policial va permetre detenir els dos homes abans que poguessin consumar el robatori.

El tercer dels casos va tenir lloc la tarda del divendres 25 de gener al municipi de L'Hospitalet de Llobregat. En aquesta ocasió l'avís que van rebre els policies tenia a veure amb tres homes que es trobaven a la teulada d'un edifici d'habitatges amb la intenció d'accedir als domicilis. Els mossos de seguretat ciutadana desplaçats fins al lloc van detenir els tres homes i els van intervenir tapaboques i tornavisos que havien fet servir en els fets delictius.

La mateixa tarda, en aquesta ocasió a la localitat de Pallejà, gràcies també a l'avís d'un ciutadà, els mossos van detenir quatre homes quan fugien després d'haver intentat fer un escalament a un balcó d'una casa de la població.

Una setmana després, el divendres 1 de febrer, es van fer tres noves intervencions policials pel que fa a robatoris amb força, dues de les quals a darrera hora de la tarda, una a Cornellà de Llobregat i l'altra a Sitges. En el primer cas, van ser quatre els arrestats in fraganti per la Policia Local per un robatori amb força a l'interior d'un domicili. Pel que fa al segon robatori els agents van detenir tres homes quan es disposaven a forçar un domicili a la població.

DyUKxNRXQAEZnrS

El tercer cas va tenir lloc a Castelldefels, en franja de nit, quan els mossos van detenir, de matinada i també a partir de la col·laboració ciutadana un home que s'amagava en una balconada fins on havia escalat per robar en un domicili.

Finalment, les darreres detencions es van realitzar al vespre del dissabte 2 de febrer a Sant Just Desvern. Una patrulla de seguretat ciutadana va observar la finestra d'un domicili forçada i amb evidències d'intrusió. Els mossos van accedir al domicili i van detenir in fraganti dos homes, de nacionalitat albanesa, que s'ocultaven sota d'un llit als quals se'ls va comissar les eines emprades en els robatoris i una gran quantitat de joies procedents del domicili violentat i d'altres. Fruit de la investigació posterior se'ls ha investigat per tres robatoris amb força a domicilis més succeïts a la mateixa zona i dia a Esplugues de Llobregat.

DytgWaEXQAAiYpl

De l'anàlisi dels vuit fets es desprèn que la franja horària més habitual dels robatoris amb força a domicili és majoritàriament al vespre, quan ja és fosc, però encara no han tornat al pis els seus inquilins, en cinc dels vuit robatoris descrits; o molt avançada la matinada, quan els veïns ja dormen, els tres restants.

Els detinguts van passar a disposició judicial i els jutges dels diferents jutjats territorials competents van decretar la llibertat amb càrrecs per 17 dels arrestats, l'ingrés a presó de dos, l'internament en un centre de menors en un cas i en centres d'internament d'estrangers en dos casos més.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra