Absolt un guàrdia civil per un cop de porra l'1-O a Sant Esteve Sesrovires

Imprimeix

L'acusació demanava 4.600 euros per dues persones lesionades mentre la fiscalia i l'Advocacia de l'Estat demanaven l'absolució

Un jutjat de Martorell ha absolt un guàrdia civil jutjat per suposadament agredir dos votants en un col·legi electoral de Sant Esteve Sesrovires l'1-O, segons informa l’ACN. En un dels casos, el jutjat diu que no hi ha proves que el cop de porra el donés l'agent processat, i en l'altre cas el jutge admet la responsabilitat de l'agent però l'exculpa dient que el cop estava motivat i va ser proporcionat perquè va ser a la cuixa, i estava motivat pel compliment de l'ordre judicial i l'advertència als votants de no acostar-se a la porta d'entrada i sortida. L'acusació particular demanava 4.600 euros de multa i indemnització, mentre la fiscalia i l'Advocacia de l'Estat demanaven l'absolució.

sant esteve 1 O porra

L'agent va actuar a l’escola la Roureda de Sant Esteve Sesrovires i estava acusat de dos delictes lleus de lesions per haver colpejat dos votants quan s’estava celebrant el referèndum d’independència. Els cops es van produir en el moment que la Guàrdia Civil volia obrir un passadís entre la gent per permetre la retirada de les urnes. Durant el judici celebrat als jutjats de Martorell, l’agent va reconèixer haver actuat al centre però va dir que no recordava si va colpejar les dues persones que van presentar la denúncia. L’acusació, però, basa la seva tesi en un vídeo on es veu l’impacte que rep una de les víctimes quan aquesta era d’esquenes.

L’acusat, procedent de Sevilla, va admetre haver colpejat alguns dels votants concentrats a les portes de l’escola Roureda durant l’1-O, argumentant que la munió de gent impedia que la policia judicial pogués accedir al centre per requisar les urnes en compliment de la resolució del TSJC (Tribunal Superior de Justícia de Catalunya). Alhora, va assegurar que alguns ciutadans van agredir a diversos agents de la Guàrdia Civil, motiu pel qual, va dir, la policia va acabar fent ús legítim de la força.

Redacció / Fotos: Arxiu