L’Ajuntament de Molins condemna l‘agressió sexual a una nedadora del CNM

Imprimeix

El consistori ha fet un comunicat en relació a un cas d’abús d’un entrenador

Arran de la publicació en diferents mitjans de comunicació on es feien públic diferents casos d’abusos sexuals en el món de l’esport a Catalunya, entre ells els comesos per un entrenador vinculat des de feia anys a diverses entitats esportives entre les quals hi havia el CN Molins de Rei, l’Ajuntament ha volgut puntualitzar una sèrie de fets.

Segons el consistori, “el març de 2018 el Club Natació Molins de Rei va contactar amb l’Ajuntament per posar en coneixement del consistori un cas d’abús sexual comès a les instal·lacions esportives municipals. El club, com a entitat, també va demanar assessorament en relació a les actuacions a dur a terme davant d’aquest fet i va comunicar que la víctima ja havia interposat denúncia contra el presumpte agressor. Des del servei d’Atenció a les Dones (SIAD) i els Serveis Socials municipals es va fer una primera atenció a la víctima que, per decisió pròpia, va optar per ser atesa a la seva població. L’atenció a la víctima, per tant, era canalitzada i derivada a un altre municipi. Des de la Regidoria de Feminismes i Alliberament LGTBI també es va oferir assessorament al Club Natació Molins de Rei, posant a la seva disposició el protocol intern que té l’Ajuntament contra l’assetjament sexual perquè servís de model a l’entitat. Arran d’aquest cas, des de la mateixa regidoria, en col·laboració amb la Regidoria d’Esports, es va organitzar una formació adreçada a les entitats esportives orientada a la creació de protocols  de prevenció i detecció de violències masclistes. Aquesta formació estava adreçada a responsables i coordinadors de les entitats esportives per reflexionar i aportar eines entorn l’assetjament sexual.”

Fonts municipals indiquen que “erradicar tot tipus de violència en l’esport és feina de totes i tots, i l’assetjament és un tipus de violència que poden patir els infants, el jovent i les persones adultes. Parlar-ne, estar amatents, intervenir; en definitiva, prevenir l’assetjament sexual és també responsabilitat de tothom, i també de les entitats esportives”. L’Ajuntament de Molins de Rei indica també que té el compromís “de seguir treballant amb l’eradicació de tota mena d’agressions i discriminacions per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere promovent tallers, cursos i formacions als centres educatius, esportius i d’oci de la nostra vila.”

Properament està previst seguir amb aquesta formació, en aquest cas adreçada als entrenadors i monitors de les diferents entitats esportives.

  

Redacció / Fotos: Arxiu