Detingut un conductor ebri, drogat i sense carnet en un control

Imprimeix

Va conduir de manera temerària per la C-32 i la B-20 i va col·lidir en diverses ocasions amb el vehicle policial que el perseguia

 

Els Mossos d’Esquadra van detenir la matinada del diumenge 20 de gener un conductor de 34 anys, nacionalitat espanyola i veí de Sabadell, pels delictes d’atemptat als agents de l’autoritat, lesions, danys i contra la seguretat del trànsit, per conduir sota els efectes de l’alcohol i substàncies estupefaents i sense haver obtingut mai el permís de conduir.

A les 01.15 hores de la matinada de diumenge 20 de gener, al punt quilomètric 61.5 de la C-32, sentit Barcelona, agents de la unitat de trànsit feien un control preventiu a Esplugues de Llobregat a la via esmentada quan van observar com el conductor d’un turisme que s’apropava al control, tot just veure’l, va frenar de cop, va fer un cop de volant i una maniobra evasiva amb l’objectiu d’evitar-lo. Amb aquesta acció va obligar la resta de conductors a frenar bruscament i evitar col·lidir amb el vehicle infractor.

f35313b0 ff52 41cb 87d8 0f8ece372e93

Immediatament els mossos van seguir el vehicle escàpol per la C-32, sentit Barcelona, el conductor del qual va conduir de manera temerària, a gran velocitat i, per avançar la resta de vehicles va canviar bruscament de carril en diverses ocasions, de manera que va posar en greu risc la resta d’usuaris de la via. Els agents van posicionar-se en paral·lel al conductor i el van comminar en diverses ocasions que s’aturés. Va fer cas omís i tampoc va fer cas de la seva parella, ubicada al seient del copilot, que plorava i feia gesticulacions al conductor. Tot i que en la fugida el vehicle escàpol va fregar i envestir en diverses ocasions els vehicles policials que el seguien, finalment en el punt quilomètric 5.2 de la B-20, els agents van aconseguir tancar amb seguretat la fugida del vehicle i així evitar accidents amb tercers. Tot i així, quan el vehicle escàpol estava aturat i encerclat per dues patrulles, va fer marxa enrere amb el seu vehicle, de forma sobtada i molt violenta, produint danys greus en el vehicle policial. Quan materialment li va ser impossible continuar amb el vehicle, el conductor va abandonar-lo allà mateix i va continuar la fugida corrent per la via i la va creuar de manera temerària, moment en què va ser reduït i detingut pels agents de trànsit.

Cal destacar que el conductor es va resistir a la detenció enèrgicament i va donar puntades de peu i espavents amb els braços, motiu pel qual també se’l va denunciar per atemptat als agents de l’autoritat.

Els agents van observar que el conductor presentava símptomes clars i evidents d’estar sota els efectes de l’alcohol i de substàncies estupefaents. Un cop se li va practicar la prova d’alcoholèmia, el resultat final va ser una taxa de 0,29 mg/l en aire expirat. També va donar positiu en THC, el principal constituent psicoactiu del cànnabis, i en cocaïna. En l’escorcoll preventiu que se li va fer com a detingut se li va trobar a la butxaca del pantaló un embolcall de cocaïna.

Els agents el van detenir pels delictes d’atemptat als agents de l’autoritat, lesions, danys i contra la seguretat del trànsit, per conduir sota els efectes de l’alcohol i les substàncies estupefaents i sense haver obtingut mai el permís de conduir. L’arrestat, amb set antecedents, va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra