Detenen diversos traficants de droga a Castelldefels

Dos individus van estar a punt d’atropellar dos agents de la Guàrdia Civil i van envestir el seu cotxe contra un vehicle policial que els havia tallat el pas

La Guàrdia Civil, en el marc de l'operació 'Heyho', ha intervingut a Catalunya 2.700 quilos de marihuana processada, la major confiscació a Espanya fins a la data d'aquest tipus de droga. Hi ha 25 persones detingudes de diferents nacionalitats: britànica, holandesa, espanyola, romanesa, moldava, lituana i brasilera, amb edats compreses entre els 20 i els 60 anys, que residien a les localitats de Mataró, Castelldefels i Calafell. Els màxims responsables de l'organització eren britànics i holandesos. A més, s'han desmantellat dues plantacions de marihuana a les localitats de Cabrera de Mar i Calafell i s'han intervingut 98 quilos d'haixix.

FOTO 2

La investigació va començar a l'abril després de la confiscació de 400 quilos de marihuana i 20 d'haixix, camuflats en un camió de palets de verdures i hortalisses a La Jonquera, quan intentava sortir del país amb destinació a Holanda. Es va descobrir llavors l'existència d'una organització criminal dedicada al cultiu, preparació i distribució de marihuana i haixix amb diverses cèl·lules actives i relacionades entre si. L'activitat es localitzava en diferents punts de Catalunya i el País Basc.

FOTO 4 gc castefa

Aquesta estructura criminal funcionava amb una cèl·lula central que, sota fortes mesures de seguretat, estava encarregada de recollir diàriament grans quantitats de marihuana, bé de plantacions o bé d'intermediaris i, posteriorment, les posava a disposició d'altres cèl·lules que materialitzarien l'exportació. Per completar l'activitat disposaven també de dues plantacions interiors, hidropòniques i molt sofisticades on conreaven i preparaven marihuana ja processada. En aquestes plantacions es van intervenir 'plantes mare', capaces de produir potencialment desenes de milers d'esqueixos a curt termini, típiques d'explotacions 'indoor' d'alt rendiment.

S'han realitzat registres en 17 domicilis i naus industrials dels integrants de la banda on s'han intervingut 160.000 euros en metàl·lic (75.000 dels quals estaven enterrats al terra del garatge d'un dels líders de l'organització), efectes relacionats amb la preparació de la droga per a la venda i una arma de foc modificada i en perfecte estat per ser utilitzada. Podrien haver obtingut uns guanys de 30 milions d'euros.

FOTO 1 gc castelldefels

A Castelldefels, durant un dels operatius policials per a la detenció d'aquests individus, dos dels integrants de l'organització van estar a punt d'atropellar dos agents i van envestir el seu cotxe contra el vehicle oficial de la Guàrdia Civil que s'havia col·locat per tallar-los el pas. Finalment després de produir només danys materials, van ser detinguts.

 

Redacció / Fotos: Guàrdia Civil

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
112

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix