Presó per a dos homes per l’atracament a una joieria de Castelldefels

Al mes de juliol ja van ser arrestades cinc persones més vinculades amb el robatori de 92.000 euros en joies

Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) en col·laboració del Grupo II de la Brigada Central de Crimen Organizado y el Grupo de Atracos de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona de la Policia Nacional han detingut cinc integrants d’un grup criminal dedicat a realitzar robatoris en domicilis a Madrid i Getafe. Als arrestats, de nacionalitats xilena, colombiana i marroquina i d’edat compreses entre els 26 i els 48 anys, se’ls considera autors de 10 robatoris amb força a interior de domicili.

Entre els detinguts hi ha dos homes que van participar, amb altres cinc persones, en l’assalt amb armes de foc a una joieria d’un centre comercial de Castelldefels al juliol de 2018, on es van endur 92.000 euros en joies i van disparar contra un mosso fora de servei que els va intentar aturar.

La investigació es remunta al mes de juliol, quan quatre homes armats van irrompre disfressats a una joieria d’un centre comercial de Castelldefels. Els assaltants van intimidar a les treballadores de l’establiment amb una pistola i van trencar els aparadors per endur-se les joies.

asaltan joyeria castelldefels huyen tiroteo 1 g

Quan fugien del lloc dels fets un agent dels Mossos d’Esquadra fora de servei que es trobava al centre comercial va intentar detenir als atracadors. Aquests no van dubtar en disparar dos cops contra l’agent, el qual es va veure obligat a parapetar-se en un lloc segur per evitar ser ferit sense poder aturar-los. Molt a prop del lloc dels fets els atracadors van cremar el vehicle que havien sostret per cometre el robatori.

Identificació

En dies immediatament posteriors a l’atracament els Mossos van identificar els quatre autors materials del robatori i també altres dos homes que haurien donat suport logístic als atracadors per cometre l’il·lícit i donar sortida a les joies.

En aquesta primera fase de la investigació, els agents van determinar que els assaltants eren quatre homes de nacionalitat xilena amb un alt grau de professionalització en cometre aquest tipus de fets, amb una alta itinerància delictiva i amb antecedents similars a diversos països. Davant aquests fets els mossos van establir un dispositiu policial que va permetre detenir entre el 16 i el 18 de juliol quatre de les persones identificades.

780 0008 5753210 fd7337c6e1de5556ebf4bfad6cc57af8

Els policies van arrestar a Sant Boi de Llobregat i Badalona dos homes, de nacionalitat xilena, que van participar en l'assalt i les dues persones que els van donar suport per cometre el fet, un home de nacionalitat marroquina i una dona de nacionalitat espanyola. A finals del mes d’agost es va poder detenir un altre atracador a Itàlia. Els tres dels atracadors van ingressar a presó després de passar a disposició judicial i els col·laboradors van quedar en llibertat amb càrrecs.

Els investigadors van continuar les gestions policials per tal de localitzar i detenir el quart assaltant de l’establiment. Fruit de les indagacions els agents van determinar que aquest s’havia establert en una població de Cedillo del Condado (Toledo). Per aquest motiu es va establir un equip d’investigació conjunt amb la Policia Nacional.

Els policies van comprovar que l’atracador continuava amb la seva activitat criminal, tot i que ara s’havia integrat en un altre grup per a realitzar robatoris amb força a domicilis, principalment en localitats de Toledo i Madrid.

L’equip conjunt també va poder comprovar que un dels integrants d’aquest grup, un home de nacionalitat colombiana, també havia participat en el mes de juliol en l’assalt a la joieria.

L'11 de desembre un operatiu policial conjunt va permetre detenir cinc persones del grup, quatre homes i una dona. A Cedillo del Condado (Toledo) es van detenir a tres d’ells, un altre a Getafe (Madrid), i un més a Sant Boi de Llobregat.

El mateix dia es va realitzar l’entrada i escorcoll en el domicili que els detinguts tenien a Cedillo del Condado, on els agents van recuperar gran quantitat de joies procedents de l’assalt a la joieria i també altres objectes i joies provinents dels robatoris a domicilis.

Els arrestats van passar a disposició judicial el 13 de desembre i el jutge va decretar presó provisional per tres d’ells, els altres van quedar en llibertat amb càrrecs.

 

Redacció / Fotos: Arxiu-Mosos d'Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix