Desarticulat un grup criminal que robava en domicilis del Baix Llobregat

Imprimeix

Les gestions d’investigació van aconseguir atribuir al grup criminal un total de 20 robatoris amb força a domicilis a les comarques de l’Anoia, el Baix Llobregat, el Barcelonès i el Vallès Occidental

Els Mossos d’Esquadra van desarticular un grup criminal d’origen albanès especialitzat en robatoris amb força en domicilis i van detenir, el dimarts 18 de desembre, vuit homes a L’Hospitalet de Llobregat i un a Barcelona, com a presumptes autors de vint robatoris amb força a domicilis de les comarques de l’Anoia, el Baix Llobregat, el Barcelonès i el Vallès Occidental.

La investigació es va iniciar, a mitjans del mes de novembre, quan els mossos van detectar que a la comarca del Baix Llobregat s’havia produït un augment considerable de robatoris amb força a domicili seguint sempre un mateix patró delictiu. Els investigadors van comprovar que els responsables dels robatoris serien els membres d’un grup que feia uns dies s’havien assentat a l’Hospitalet de Llobregat.

El grup, integrat per unes 15 persones de nacionalitat albanesa, va arribar des de Barcelona i estava actuant, de manera coordinada i des de feia mesos, per robar en cases aïllades i plantes baixes de la capital catalana i dels municipis de les rodalies. Els lladres van decidir desplaçar-se a L’Hospitalet de Llobregat com a conseqüència de l’increment de la presència policial al districte de Ciutat Vella.

146ba8ca 6f38 41f1 9ee8 d7ee5886d9e4

La capacitat logística de l’entramat delictiu es va fer evident amb el control de quatre pisos francs a L’Hospitalet de Llobregat i la utilització de dos vehicles per desplaçar-se fins al lloc dels robatoris. Cal esmentar que la principal preocupació dels investigats era dificultar la tasca policial i per aquest motiu, un dels vehicles que utilitzaven constava a nom d’un testaferro i l’altre vehicle era conduït per un home, d’origen dominicà, que els feia de xofer. A més a més, el grup també utilitzava la xarxa de transports metropolitans pels seus desplaçaments i evitar així els controls policials a les carreteres.

Les gestions d’investigació van aconseguir atribuir al grup criminal un total de 20 robatoris amb força a domicilis a les comarques de l’Anoia, el Baix Llobregat, el Barcelonès i el Vallès Occidental.

Fugida

Diverses informacions que indicaven que l’entramat estava preparant la seva fugida de Catalunya van desencadenar la fase final de la investigació i el dia 15 de desembre, es va organitzar un dispositiu per a detenir els membres del grup criminal investigat, que va culminar dos dies després amb la detenció de nou homes, amb antecedents a altres països de la unió europea de la mateixa tipologia delictiva: vuit a L’Hospitalet de Llobregat i un a Barcelona.

Amb l’autorització del Jutjat d’Instrucció número 3 de L’Hospitalet de Llobregat, els investigadors van realitzar quatre entrades i perquisicions a quatre domicilis ubicats al municipi de L’Hospitalet de Llobregat que van permetre recuperar gran quantitat de material presumptament sostret i que està essent analitzat per ser retornat als seus legítims propietaris.

Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar l’ingrés a presó per a sis dels detinguts i la llibertat amb càrrecs pels altres tres. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra