Dimiteix el director de la presó de Can Brians 1 per amenaces de mort

Hi ha en marxa una investigació per part de la Inspecció dels Serveis Penitenciaris i els Mossos d’Esquadra

Josep Font, director de la presó de Can Brians 1, ha presentat la dimissió  a causa d’unes amenaces de mort i coaccions que ha rebut d’alguns treballadors del centre penitenciari, segons ha explicat la consellera de Justícia, Ester Capella, a Els Matins de TV3. També s’ha sabut que hi ha en marxa una investigació per part de la Inspecció dels Serveis Penitenciaris i els Mossos d’Esquadra.

1200 1545207997WhatsApp Image 2018 12 19 at 09.21.43 1

"Font plega, però això no vol dir que renunciem a les polítiques que Font ha desenvolupat”, ha dit la consellera, que ha lloat la tasca del director. Segons ha explicat Capella, Font va impulsar unes mesures "a favor dels drets dels interns" que no van agradar els treballadors, com càmeres "en zones fosques" o limitar l'ús de les cel·les de règim especial d'aïllament. Un cop posades en pràctica aquestes mesures, van començar a aparèixer pintades a diferents punts de la presó, una creu i un nino amb les cames tallades.

1200 1545207998WhatsApp Image 2018 12 19 at 09.21.43

El Departament de Justícia ha confirmat la dimissió en una nota i ha destacat que Font, durant el seu mandat, ha reduït un 30% els internaments al Departament de Règim Tancat i hi ha instal·lat càmeres de seguretat. La conselleria ha criticat que, de sobte, s’han triplicat les baixes del personal de règim interior de Brians 1.

1200 1545207999WhatsApp Image 2018 12 19 at 09.21.42

"Justícia considera inadmissibles aquestes pràctiques i convida els autors a fer una reflexió profunda", diu el comunicat. "Justícia defensa la reputació de tots els treballadors dels Serveis Penitenciaris i no permetrà que cap mala praxi la pugui malmetre", afegeix. Treball iniciarà una mediació a petició de Justícia, com un gest per reconduir la situació.

 

Redacció / Fotos: twitters particulars-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
173

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix