Presó per a un atracador que actuava amb el casc posat

Imprimeix

Se’l relaciona amb nou atracaments comesos en el darrer mes a Barcelona, Cornellà i Esplugues de Llobregat, a més de dos robatoris amb força

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de les comissaries de Nou Barris i Gràcia han detingut un home de nacionalitat espanyola i de 20 anys com a presumpte autor de tres atracaments en establiments comercials.

La investigació es va iniciar fa un mes quan els agents van tenir coneixement que s’havien comès un seguit d’atracaments a benzineres i establiments comercials per part d’un jove que sempre entrava amb casc i mostrava una arma blanca per intimidar els dependents. L’autor dels fets reclamava els diners de la recaptació i fugia ràpidament amb una motocicleta sostreta.

El primer atracament que hauria comès va tenir lloc el passat 3 de novembre quan va assaltar una benzinera de Sant Adrià del Besòs i se’n va endur 50 euros. El mateix dia va actuar en una altra benzinera, al districte de Gràcia, d’on se’n va endur 340 euros.

d316057d fb00 4902 8f6f 7d7083b1eba9

Aquests dos atracaments els va realitzar utilitzant la mateixa motocicleta sostreta, la qual va abandonar a Hospitalet de Llobregat, al mateix lloc on va sostreure una segona motocicleta per continuar delinquint.

Amb aquesta segona motocicleta, els dies 11 i 12 de novembre va tornar a actuar al districte Nou Barris, primer en un establiment comercial de cosmètica d’on se’n va endur 1.200 euros i després a una benzinera, d’on va sostreure 420 euros.

La intervenció de dos mossos de paisà de la comissaria de Sant Martí va permetre iniciar una línia d’investigació per a identificar l’autor dels fets. L’home, amb nombrosos antecedents, va resultar ser el germà petit d’un conegut i perillós atracador que actualment està ingressat a la presó.

BIG 170364412121618 00

Els agents van fer un seguiment del jove i van veure com pujava a una motocicleta i marxava a gran velocitat, sense que els dones temps d’aturar-lo. Per això, van consultar les plaques de matrícula de la motocicleta i van comprovar que era la motocicleta que l’atracador havia utilitzat en el robatori d’una benzinera el dia anterior.

Els investigadors van centrar els seus esforços a ubicar el domicili de l’investigat, i van poder constatar que ens els últims dos anys havia viscut en diferents pisos ocupats amb la seva parella sentimental. Els agents van intensificar aquesta tasca quan van observar que l’atracador va tornar a actuar, aquest cop en un establiment comercial de cosmètica del districte de Les Corts.

Finalment les gestions d’investigació van permetre localitzar el domicili de l’investigat, el qual va quedar detingut el passat 10 de desembre. Durant la detenció, els agents li van localitzar una pistola detonadora enfundada al pantaló. Aquest tipus d’armes simulen armes reals que en cas de disparar a poca distància, poden ferir de gravetat.

Al detingut se li imputen nou atracaments i dos robatoris amb força. El mateix dia de la detenció es va fer una entrada i registre al seu domicili, on es van trobar indicis que el relacionen amb els fets investigats.

El detingut que va passar a disposició judicial el dimecres 12 de desembre de 2018 i va ingressar en presó provisional.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra