Detenen tres homes per robar calçots al Parc Agrari del Baix Llobregat

Imprimeix

Els lladres, que ho venien a una botiga de Sant Boi de Llobregat, van ser interceptats a Viladecans poc després de la mitjanit mentre collien calçots en el mateix camp on dies abans n'havien sostret 10.000  

Tres homes de nacionalitat espanyola, de 32 i 44 anys i veïns de Barcelona i Olivella, van ser detinguts pels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Viladecans juntament amb la Policia Local, com a presumptes autors de dos delictes de furt. Així mateix van denunciar un home i una dona, de 34 i 37 anys i veïns de Sant Boi de Llobregat com a presumptes autors d'un delicte de receptació.

Darrerament agricultors de la zona agrícola de Viladecans van posar en coneixement dels mossos i de la Policia Local de Viladecans el fet que havien patit furts d'hortalisses i material agrícola de l'interior de les seves explotacions agràries. Al mateix temps es tenia indicis que un grup de persones sostreia caixes de plàstic d'ús agrícola d'una finca i les utilitzava per reomplir-les també amb  productes agrícoles però d'altres explotacions agràries.

En tenir coneixement d'aquesta situació, els mossos conjuntament amb Policia Local de Viladecans i el Parc Agrari del Prat de Llobregat van intensificar la vigilància de la zona agrícola i dels vehicles que hi tenien accés amb l'objectiu de prevenir furts de productes i robatoris amb força de material agrícola.

181121 NdP 113 RPMS F1 Mossos dEsquadra

Col·laboració dels pagesos

En aquest àmbit cal destacar la col·laboració dels pagesos en aspectes de gran importància per al treball policial com són la identificació dels punts i les hores més susceptibles de produir-se els furts, les rutes i horaris, així com les vies d'accés i sortida emprades pels furtadors.

Els resultats no es van fer esperar i la nit següent de l'inici del dispositiu de vigilància, poc després de la mitjanit, es van identificar tres homes, quan ja havien collit 50 capses plenes de calçots, justament en el mateix camp on pocs dies abans havien sostret 10.000 calçots també aprofitant la foscor de la nit.    

Venda de la mercaderia

Una vegada denunciats els autors materials dels furts agrícoles, els agents van continuar les indagacions policials per poder determinar qui els comprava la mercaderia sostreta durant les nits. Finalment, van esbrinar que eren els responsables d'una botiga de la veïna població de Sant Boi de Llobregat. Atès que els policies van poder localitzar les caixes amb els calçots furtats en dies anteriors es va denunciar als responsables de la botiga per un delicte de receptació.

Més controls

A partir d'ara, una de les mesures que es prendrà als municipis de Viladecans i de Gavà serà la d'intensificar els controls policials als accessos a la zona agrícola, amb l'objectiu de denunciar administrativament als vehicles que hi accedeixen sense ser-hi autoritzats, sobretot amb la finalitat de dissuadir els furtadors de productes agrícoles. D'aquesta forma, es pretén reforçar el patrullatge preventiu i es regularitzarà la presència de vehicles aliens a la zona.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra