Detenen un sesrovirenc per estafar a través de microcrèdits

Imprimeix

L'home, que va aconseguir 50.000 euros, havia venut a botigues de compravenda 21 dels aparells electrònics adquirits fraudulentament després d’aconseguir les dades personals de les víctimes

Els Mossos d’Esquadra van detenir, a l’Hospitalet de Llobregat, un home de 34 anys, de nacionalitat equatoriana i veí de Sant Esteve Sesrovires, com a presumpte autor de cinc delictes d’estafa i tres delictes d’usurpació de l’estat civil.

La investigació es va iniciar quan els investigadors de la comissaria de Nou Barris van tenir coneixement d’una estafa a un veí del barri. L’autor de l’estafa havia demanat microcrèdits utilitzant les dades personals de la víctima i havia realitzat compres sense la seva autorització ni coneixement. Gràcies a les gestions d’investigació els agents van aconseguir identificar el presumpte autor, un home amb 21 antecedents policials per la mateixa tipologia delictiva. Així mateix, també van esbrinar que l’autor de l’estafa era un company de feina de la víctima i que havia estafat quatre companys de feina més utilitzant les seves dades personals i bancàries.

detingut estafadorses

L’estafador sempre actuava amb el mateix modus operandi: aconseguia les dades personals de les víctimes i realitzava gestions amb l’entitat bancària per canviar les dades de contacte de la víctima a la seva entitat financera. Un cop realitzava aquest pas previ, sol·licitava microcrèdits a entitats especialitzades i utilitzava els diners per realitzar compres per internet d’aparells electrònics.

Tot i les mesures de seguretat que prenia la persona investigada, els mossos van aconseguir esbrinar el seu lloc de residència i finalment, el 5 de novembre, van detenir-lo al municipi de l’Hospitalet de Llobregat.

L’endemà es va realitzar una entrada i perquisició al domicili del detingut, situat al municipi de Sant Esteve de Sesrovires, on es van intervenir aparells electrònics nous com per exemple televisors de 60 polzades, càmeres i consoles. A més, també van localitzar 750 euros en efectiu i diversa documentació relacionada amb altres fets similars.

La investigació ha permès esbrinar que el detingut hauria venut 21 aparells electrònics d’alta gamma, adquirits amb els diners obtinguts en préstecs a nom de les víctimes, en botigues de segona mà. Aquestes noves dades farien augmentar considerablement el benefici econòmic de l’estafador, que es valorava inicialment en uns 50.000 euros.

La investigació continua oberta per esbrinar si el detingut pot estar implicat en altres estafes similars. El detingut va passar el dijous 8 de novembre a disposició judicial davant del Jutjat d’Instrucció número 3 de l’Hospitalet de Llobregat i es va decretar llibertat amb càrrecs amb la prohibició de sortir de territori nacional.

Redacció / Fotos: Mossos d'Esquadra