Detenen a Gavà dos homes per extorsió a un empresari

Consistia en un procés intimidatori progressiu amb l’objectiu de doblegar la voluntat de la víctima i que satisfés el màxim de diners possibles relacionats amb un deute

Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) van detenir a Gavà dos homes de 70 i 32 anys i nacionalitat espanyola,  com a presumptes autors d’un delicte d’extorsió.

La investigació es va iniciar a principis d’octubre a partir de la denúncia d’un home que va posar en coneixement que estava rebent amenaces de mort per part de dos homes que volien fer efectiu un pagament relacionat amb un deute de l’empresa del Garraf de la qual n’era el gestor. Els agents van constatar que el procés extorsionador havia començat el 10 d’octubre quan els dos arrestats van contactar telefònicament amb la víctima per reclamar-li que satisfés el deute de 101.000 euros que la seva empresa tenia contret amb una altra companyia. Els investigats havien tingut accés a la informació d’aquest deute i se n’aprofitaven per presentar-se com a membres d’un conegut clan assentat a Barcelona conegut com “Los mulatos” per reclamar-li el pagament del deute a partir de mètodes basats en la intimidació i les amenaces.

DqNiP1aX4AI30C6

L’extorsió, a partir d’un desgast progressiu per infondre la màxima intimidació possible,  va començar amb una sèrie de trucades telefòniques diàries on li reclamaven els diners amb l’amenaça que si no pagava hi hauria conseqüències greus per a la seva integritat física. Poc després hi van afegir que sabien on vivia, juntament amb la seva família. La violència verbal era manifesta en tot moment i finalment li van enviar un missatge que contenia la ubicació del seu domicili, amb la lògica por que en qualsevol moment es poguessin presentar al seu domicili.

El dia 15 d’octubre els dos detinguts es van presentar al lloc de feina de la víctima. Un cop allà van seguir amb les amenaces de mort i la intimidació verbal. A més, un dels investigats van simular que duia una arma de foc en una de les butxaques de la seva jaqueta i li va dir que no dubtaria en utilitzar-la si no satisfeia els diners del deute.

Els investigadors van dissenyar un dispositiu policial amb l’objectiu de detenir els dos homes in fraganti. La víctima hi va quedar a Gavà per fer un primer pagament de 6.000 euros i aleshores els agents van poder intervenir per arrestar-los. Els dos detinguts van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Redacció / Fotos: Mossos d'Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
176

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix