Els Mossos salven la vida a una turista holandesa a l'aeroport del Prat

Els agents van fer relleus per fer-li maniobres de reanimació després de patir una aturada cardiorespiratòria, i després el personal de seguretat de l’aeroport va portar un desfibril·lador que van utilitzar abans que arribés el SEM

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Recursos Operatius (ARRO) de la Regió Policial Metropolitana Sud, conjuntament amb l’Àrea de Seguretat Aeroportuària van ajudar a salvar la vida d’una dona, de 66 anys i de nacionalitat holandesa, que va patir una aturada cardiorespiratòria a l’Aeroport Barcelona-el Prat.

En el moment dels fets la dona acabava de desembarcar d’un vol procedent del seu país d’origen i es dirigia a passar uns dies de vacances a la Costa Brava. A la mateixa terminal 2 de l’aeroport la dona va patir una aturada cardiorespiratòria, es va desplomar a l’andana i va quedar inconscient.

La parella de la víctima va demanar auxili i un ciutadà va requerir els mossos d’ordre públic destinats a la vigilància i protecció de l’aeroport que van ser els primers en atendre-la al mateix temps que van demanar la presència del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Fins l’arribada d’aquests, els mossos van realitzar les maniobres de massatge cardíac per tal d’evitar que la dona morís i van fer relleus per mantenir la continuïtat dels massatges.

Atès que la víctima no reaccionava i continuava sense cap símptoma de vida, el personal de seguretat de l’aeroport va portar un dels desfibril·ladors extern automàtic (DEA) disponibles a la instal·lació aeroportuària per aquest tipus d’emergència i, fins en tres ocasions, el DEA va realitzar descàrregues elèctriques fibril·lars combinades amb els massatges cardíacs amb l’objectiu de mantenir amb vida la víctima fins a l’arribada dels serveis mèdics requerits.

Finalment, la dona va començar a donar senyals mínimes de constants vitals i els serveis d’emergència mèdics desplaçats fins allà van poder estabilitzar-la i traslladar-la fins al centre hospitalari de referència, on a data d’avui encara es troba ingressada. La seva salut progressa adequadament.

Redacció / Foto: Mossos d'Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
176

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix