Detingut a Esparreguera un conductor begut que es va accidentar

Imprimeix

Va xocar a contra la tanca de l'A-2 i el vehicle va quedar aturat al carril esquerre de l’autovia sense que l’home senyalitzés l’accident, fet que va originar un greu risc per a la circulació

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Metropolitana Sud van detenir un conductor de 23 anys, de nacionalitat boliviana i veí de Cornellà de Llobregat com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat del trànsit en conduir sota els efectes de l’alcohol i originar un greu risc per a la circulació.

Els fets van tenir lloc cap a les 03.00 hores de la matinada de dissabte quan els agents van rebre l’avís d’un vehicle aturat a l’autovia A-2 en sentit Lleida, al carril esquerre, a l’altura del terme municipal d’Esparreguera.

a301a48b f4d9 4e42 80cd da5a2a847794

ee0ef5b0 26a7 42eb 88ab 4fdb27f1484f

Al lloc van arribar dues dotacions de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Martorell i poc després, un indicatiu de Trànsit, que van trobar una furgoneta accidentada al carril esquerre de la via ràpida, en un tram de dos carrils, sense cap tipus de senyalització: el vehicle tenia els enllumenats apagats i no hi havia els triangles de senyalització de perill. Els agents van comprovar que el conductor, que havia resultat il·lès, havia tingut diverses col·lisions contra la tanca de separació del costat esquerre al llarg d’uns 200 metres.

Triplicava la taxa d’alcohol

Els agents van observar que el conductor mostrava símptomes evidents d’anar sota els efectes de l’alcohol i li van realitzar la prova de l’alcoholèmia. El responsable de l’accident, un jove de 23 anys, va donar positiu amb una taxa penal de 0,83 mg/l en aire expirat, és a dir, triplicava la taxa permesa legalment que és 0,25 mg/l.

Els agents van informar el conductor de l’obertura de diligències penals i de l’obligació de presentar-se al jutjat per conduir sota els efectes de l’alcohol amb una taxa superior a la permesa, i per originar un greu risc per a la circulació, en no advertir la resta d’usuaris de la presència de la furgoneta accidentada. Després que el conductor va manifestar diverses vegades la seva negativa a presentar-se davant del jutge, els agents van detenir-lo per garantir la seva compareixença.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra