Detingut a Sant Boi un home integrant d’un grup de lladres de domicilis

Els delinqüents, de nacionalitat colombiana, seguien les víctimes als seus negocis, els sostreien les claus i les duplicaven, i posteriorment accedien als domicilis sense haver de forçar els panys

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris a domicilis amb claus falses. Els agents van detenir el passat 11 de juliol deu persones (set homes i tres dones) de nacionalitat colombiana, d’edats compreses entre els 23 i 57 anys com a presumptes autors de delictes d’organització criminal i robatoris amb força a domicilis. Les detencions es van produir a diferents punts de Barcelona, i a l’Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat i Palau i Solità i Plegamans.

0e3bcf94 a37d 45ed 9a02 7f2cc45f9d86

La investigació es va iniciar a finals de març de 2018 quan efectius de la comissaria de Sants-Montjuic van detectar alguns dels investigats al districte. Durant aquests mesos els investigadors van posar el focus sobre diferents persones d’origen colombià que estaven especialitzades a cometre robatoris amb força a domicilis.

Arran d’aquestes indagacions es va poder detectar que el modus operandi que utilitzava el grup criminal era el conegut com el de la clau falsa. Concretament, triaven víctimes d’origen xinès que habitualment regentaven algun tipus de negoci de restauració. Després de fer vigilàncies de les seves rutines aconseguien sostreure i duplicar les claus dels domicilis d’aquestes persones, per posteriorment retornar-les d’on les havien tret sense que les víctimes se n'adonessin.  

Posteriorment els lladres feien seguiments per tal d'esbrinar el domicili de les víctimes. D’aquesta manera, en dies posteriors els lladres podien accedir als respectius domicilis sense haver de forçar ni emprar violència a les portes i accessos. Per dur a terme aquests robatoris, el grup vigilava i seguia els seus objectius durant diversos dies. Cal destacar l'alt nivell de professionalització que tenia el grup en les seves tasques prèvies.

557ea091 11e4 49b5 8bd8 255728e4f0c4

Al Baix Llobregat

Els mossos que han dut a terme aquesta investigació han aconseguit acreditar la participació dels detinguts en vuit robatoris amb força a domicilis de Barcelona, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, el Prat de Llobregat, Gavà, a més de tretze robatoris més en grau de temptativa per la realització d’actes preparatoris, a més del de pertinença a organització criminal.

En les entrades als domicilis dels detinguts, els agents van intervenir un total de 4.080 euros, una dotzena de rellotges, més d’una trentena de jocs de clau, una dotzena de joies d’or i bosses de mà d'alt standing. Bona part d'aquests efectes s'ha pogut retornar a les víctimes dels robatoris.

Els deu detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar l’ingrés a presó de quatre d’ells i va deixar en llibertat amb càrrecs els altres sis. Amb aquestes detencions els investigadors donen per desarticulat aquest grup criminal.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
165

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix