Desallotgen l’acampada a la Pineda del Castell de Castelldefels

Imprimeix

S’ha detingut una dona per desobediència als agents de l’autoritat i els concentrats denuncien que ja s’han començat a talar arbres

Els Mossos d’Esquadra en col·laboració de la Policia Local de Castelldefels han desallotjat aquest dijous al matí l’acampada que volia frenar la construcció de pisos a la Pineda del Castell. L’operatiu s’ha fet per ordre del jutjat número 8 de Gavà per posar a disposició de la constructora l’espai, ha començat a les set del matí i s’ha allargat gairebé dues hores.

DicuDaMXkAAySDD 1

Captura de pantalla 2018 07 19 a las 11.05.48

Segons la policia catalana, l’àrea de mediació del cos ha negociat amb el col·lectiu acampat, agrupat en la plataforma Defensem la pineda del Castell, que ha decidit marxar del lloc voluntàriament. Amb tot, una dona que s’ha saltat el cordó policial ha estat detinguda per desobediència als agents de l’autoritat. La plataforma Defensem la pineda del Castell ha denunciat a través de les xarxes que els operaris ja han començat a talar els arbres de la zona.

Dic7DgzXcAA0cIr 1

Captura de pantalla 2018 07 19 a las 11.06.14

L’acampada en aquesta zona va començar la passada setmana amb la voluntat d’aturar la construcció de sis blocs de pisos de sis plantes, dels que dos afectaran la pineda, en un dels pocs espais verds que queden al municipi. Agrupats en la plataforma Defensem la pineda del Castell, els concentrats denuncien que Castelldefels ja té urbanitzat el 90% de la seva superfície i que construir a la pineda atempta “contra el dret dels veïns i veïnes de tenir un entorn natural”. A més, recorden que l’espai, a tocar del Parc del Garraf, actua com a corredor biològic de moltes espècies protegides. Els veïns també critiquen que els terrenys, propietat de Santiveri (55%) i del mateix consistori (45%), han estat molts anys abandonats, i que ara, sense previ avís, s’ha preparat la zona en un temps rècord per començar les obres de manera imminent.

Redacció / Fotos: Defensem la Pineda del Castell