La Guàrdia Civil intervé a Cornellà un exemplar de Drac de Komodo

A l’operació del SEPRONA es van recuperar vint animals vius, la majoria rèptils, entre ells una serp de cascavell

La Guàrdia Civil ha intervingut en un local de Cornellà de Llobregat un total de vint animals vius (principalment rèptils) protegits pel Conveni sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre (CITIS). La policia va detenir un ciutadà nord-americà, de 43 anys d'edat, veí de Cornellà de Llobregat, com a presumpte autor d'un delicte relatiu a la protecció de la flora i la fauna, un altre de contraban i un delicte de tinença il·lícita d'armes.

IMG 20180713 WA0006

FOTO 2

La recerca es va iniciar en obtenir una informació que indicava la possibilitat que una persona pogués posseir il·legalment espècimens recollits en el Conveni Internacional d'Espècies Amenaçades sense complir els requisits legalment establerts. Les indagacions dels agents de la Guàrdia Civil van conduir a descobrir el local on presumiblement la persona investigada ocultava els animals intervinguts. Aquesta persona es dirigia de manera regular al local on realitzava tasques de neteja, llançant posteriorment a la via pública les restes d'aigua bruta, material i excrements dels animals que es trobaven en el local.

FOTO 1

El dia 5 de juliol agents del SEPRONA van realitzar una entrada i registre del local, on van descobrir i van procedir a la intervenció dels següents animals:

- Un Drac de Komodo (Varanus Komodoensis), al que li falta una mà i presenta la cua tallada.

- Un varà Albigularix adult del sud d'Àfrica.

- Un escorpí de la família Pandinus Imperator.

- Una boa sorra (Erix Colubrinus).

- Una pitó Reginus.

- Una serp falsa de coral (Lampropeltis Triangulum).

- Una serp de la família Crotalus Atrox.

- Una serp pitó Morelia de Nova Guinea.

- Un llangardaix de la família Heloderma Horridum.

- Una serp Pitó Morelia de raça Mascle.

- Tres serps pitons reals de la família Python Regius.

- Un llangardaix de la família Heloderma Horridum

- Un llangardaix varà Varius

- Tres serps de la família Heterodon Nasicus

- Dues serps Elaphe Guttatus

També van ser intervingudes tres gàbies amb ratolins que servien de menjar per a aquests animals. Durant el registre, els agents també van intervenir una pistola detonadora que es trobava manipulada, disponible per fer foc real, sent remesa al Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil per al seu estudi, a més de 37 cartutxos detonadors no manipulats i una caixa de 50 cartutxos detonadors manipulats. Segons EUROPOL el Drac de Komodo intervingut és el primer exemplar d'aquesta espècie, criat i adquirit il·legalment, que es recupera a Europa.

 

Redacció / Fotos: Guàrdia Civil

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix