Denuncien el responsable d'un saló recreatiu per deixar accedir dos menors

Imprimeix

Es tracta d'una falta molt greu per la qual la llei contempla sancions d'un màxim de 600.000 euros

Els Mossos d'Esquadra van denunciar el responsable d'un saló recreatiu tipus B de Castelldefels, per permetre l'accés a la sala de dos menors d'edat. La inspecció de la policia administrativa forma part d'una campanya de comprovacions preventives iniciada arran de la detecció, per la Unitat Regional de Policia Administrativa de Ponent (Lleida), de menors a salons recreatius tipus B, on hi ha màquines de joc que donen premi en metàl·lic o qualsevol tipus d'apostes (futbol, boxa, cotxes...), sales de joc d'accés restringit a majors d'edat.

Cal destacar que, fins que no van autoritzar-se les apostes o no existien les ruletes electròniques als salons de joc, els jocs tradicionals com les màquines conegudes popularment com escurabutxaques, no tenien un atractiu especial pel jovent, però ara les apostes amb la possibilitat de fer una posta immediata als darrers minuts d'un partit de qualsevol esport, li dona un caire diferent. El mateix passa amb la ruleta electrònica on a partir d'una aposta molt baixa i jugant a color o parell/senar es pot guanyar l'aposta amb un risc moderat a cada jugada.

93eb377e cefd 4ab4 b4b1 5b7dc30e519b

En el marc d'aquestes inspeccions, la tarda del dijous 28 de juny, els mossos van veure un grup de joves a l'interior del saló de jocs de Castelldefels. Els van identificar i van constatar que dos eren menors d'edat, motiu pel qual van denunciar el responsable de la sala per permetre l'accés de menors.

La Llei 1/91 reguladora del règim sancionador en matèria de joc tipifica com a falta molt greu el fet de permetre l'entrada de menors en aquests establiments, i és funció del responsable de la sala, present en aquell moment, demanar la documentació en aquells casos que hi hagi dubtes raonables sobre la seva edat i vetar l'accés de menors a la sala.       

Sancions

Les sancions per faltes molt greus poden suposar un màxim de 600.000 euros, tot i que s'observen totes les circumstàncies que envolten la infracció, com poden ser la reiteració o no de la infracció, si els menors juguen o només han accedit a la sala, si el menor detectat té una edat pròxima als 18 anys, etc.

Les Unitats de Policia Administrativa mantindran la campanya preventiva d'inspeccions als salons recreatius per detectar i evitar l'accés de menors d'edat.

 

Redacció / Fotos: Arxiu