Desmantellen dos grups criminals que falsificaven títols de transport

Dels 14 detinguts hi ha tres persones relacionades en la descoberta pels Mossos d’Esquadra d’una plantació de marihuana a Sant Boi del Llobregat

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTMET), en col·laboració amb la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Martí i la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de Barcelona han desmantellat dos grups criminals especialitzats en la falsificació de títols de transport. La investigació, que es va iniciar a principis del 2017, ha comportat la detenció de 14 persones, una de les quals menors d’edat i un treballador de l’empresa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Els detinguts estan relacionats amb els delictes de falsificació de document mercantil, grup criminal, estafa, furt, apropiació indeguda, tinença d’armes i, dos d’ells, contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha col·laborat en la investigació des de la vessant tècnica en la detecció i l’anàlisi dels títols clonats i estima que el perjudici econòmic causat supera els 4.400.000 euros.

BIG 325144509061418 03

El treballador presumptament hauria sostret 223 bobines originals i senceres amb les quals hauria nodrit els dos grups criminals fet que va permetre la producció de i clonatge de gairebé 450.000 títols de transport, principalment T-10.

Entre els objectes intervinguts s’han localitzat 1 arma de foc amb munició i 2 armes detonadores, 2.175 títols de transport originals i en diverses fases de producció i falsificació, 8 eixos de bobines, 3 lectors i gravadors de bandes magnètiques, 8 impressores, 6 guillotines i altres instruments de tall, a més de 4.845 euros en metàl·lic i 23 telèfons mòbils.

BIG 217154209061418 03

Cultiu i venda de marihuana

Les 14 detencions es van realitzar en el marc d’un dispositiu policial que es va executar el dimarts passat, amb l’entrada i escorcoll judicial a set domicilis, un dels quals va ser a Sant Boi de Llobregat. La investigació va permetre descobrir una plantació de marihuana, que en l’entrada i registre va quedar desmantellada. La plantació consistia en 291 plantes de marihuana i més de 5.550 esqueixos preparats en caixes de cartró. En el moment de l’entrada hi havia una persona encarregada de la cura de les plantes. També van ser detingudes dues persones més a Barcelona: el propietari del pis de Sant Boi i un familiar seu que, segons fonts policials, era el responsable del transport de la droga.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
161

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix