S'amagava a Sant Boi un grup que produïa i venia medicaments il·legals

La Guàrdia Civil, Policia Nacional i l'Agència Tributària ha detingut set persones en diverses localitats espanyoles on s'han desmantellat laboratoris clandestins i s'han intervingut productes dels quals podria haver generat un benefici de milions d'euros

Agents de la Guàrdia Civil, Policia Nacional i Agència Tributària, en el marc d'una operació conjunta denominada VERMELLA2_CAPSULA_CLOR, han desarticulat un grup criminal dedicat a la producció i venda de medicaments il·legals com a suplements nutricionals. Han estat detinguts els set integrants, 3 homes i 4 dones, d'edats compreses entre 32 i 64 anys, per delictes de pertinença a grup criminal, contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i falsedat documental. S'han realitzat set registres domiciliaris en les localitats toledanes de Fuensalida i Huecas, la madrilenya d’Arroyomolinos i la barcelonina de Sant Boi de Llobregat. S'han intervingut 10,5 quilos del principi actiu tadalafilo, amb el qual s'haurien fabricat al voltant de 2 milions de càpsules, més de 100.000 càpsules amb medicament preparades per a venda, així com matèria primera per a la seva elaboració i maquinària per a la seva fabricació, estimant que el benefici de la venda d'aquests productes podria aconseguir diversos milions d'euros. Igualment s'ha desmantellat una plantació interior de marihuana (es van intervenir 533 plantes de marihuana, així com la infraestructura necessària per al seu cultiu, assecat i processament, 25 transformadors de llum, 3 filtres de carboni, 14 ventiladors, 24 llums, 3 aparells d'aire condicionat i 1 quadre de llum). Per aquest motiu s'ha posat a disposició judicial a una de les detingudes per un delicte contra la salut pública i un altre per defraudació de fluid elèctric.

Operació

L'operació es va iniciar el febrer de 2018 quan es va detectar l'entrada, a través de la Unitat d'Anàlisi de Riscos de l'Aeroport de Madrid-Barajas “Adolfo Suárez”, de diversos paquets procedents de la Xina que contenien “Tadalafilo”, principi actiu d'un medicament per tractar la disfunció erèctil, substància que pot representar un perill per a la salut pública sense el preceptiu control sanitari.

2018 06 02 op roja2 01

A partir d'aquest moment la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i l'Agència Tributària van iniciar una operació conjunta. Els investigadors van comprovar que els enviaments tenien com a destinatari un entramat familiar situat en localitats de la província de Toledo (Fuensalida) i Madrid (Arroyomolinos). Els agents van comprovar que aquestes persones també rebien blísters i cartonatges per fabricar medicaments. Durant la recerca es va verificar que durant el segon semestre del 2017 els sospitosos van vendre, a través d'una empresa aparentment legal, com a producte nutricional un vigorizante que havia estat retirat del mercat per l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS), per tenir concentracions de principi actiu (SILDENAFILO), no declarat en la seva composició, la qual cosa ho convertia en un medicament il·legal que suposava un greu risc per a la salut dels consumidors. Igualment es va comprovar que aquestes persones formaven part d'un grup criminal que no tenien cap tipus d'autorització sanitària per produir o distribuir medicaments o productes medicamentosos i que les instal·lacions que utilitzaven no eren les adequades per a la seva elaboració, utilitzant un laboratori clandestí situat en la localitat d’Huecas (Toledo). L'envasament final del producte es feia en la localitat madrilenya de Arroyomolinos, on s'emmagatzemava fins a la seva posterior distribució. Aquest grup criminal havia creat un entramat d'empreses com BEPHARMA SUPPLIES, S.L. i unes altres, que comptaven amb diverses marques que, sota l'aparença de productes naturals, venien medicaments amb el principi actiu “tadalafilo”, susceptibles d'ocasionar greus danys a la salut dels usuaris/consumidors, destinataris finals dels productes.

Algunes de les marques utilitzades pel grup criminal per a la comercialització dels seus productes són: “GOBILOR”, “GOBILOR GAI”, “FLY”, “TITAN PILS”, “SUPERMEN”, “CAMALEÓ”, “VIGONATUR”, “NATURAL LOVERS”, “BUFALO PEALS”, “TOOFORT”, “BICOGREM HAIZ”, “BORMEO”, “BAMBÚ. Els investigadors van verificar que aquest grup criminal planejaria l'ocultació dels beneficis de la venda d'aquests productes a través d'una empresa donada d'alta en el Regne Unit, pel que utilitzaven un testaferro i adreces falses i amb la qual pensaven generar factures falses per justificar l'entrada de diners i simular la compra dels productes a països de l'est asiàtic. Entre els clients/distribuïdors dels productes elaborats pel grup criminal hi ha gran quantitat a Espanya, però també en altres països d'Europa.

Redacció / Fotos: Policia Nacional

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix