Detingut una cornellanenca per robatori a uns jubilats de Vilafranca

Imprimeix

Acompanyava a dues persones més que van barrar el pas i van envoltar les víctimes a la sortida de l’entitat amb la intenció de sostreure els 2.300 euros que, minuts abans, havien tret del caixer

Els Mossos d’Esquadra del grup de relacions amb la comunitat de la comissaria de Vilafranca del Penedès van detenir dos homes i una dona, de nacionalitats colombiana i cubana, de 26, 35 i 38 anys i veïns de Barcelona, Cornellà de Llobregat i Ripollet, com a presumptes autors d’un delicte de furt en grau de temptativa al municipi pel mètode conegut com a “cogoteros”.

Els fets van succeir cap a les 11.00 hores, quan una dotació policial que realitzava un patrullatge  preventiu, pel municipi de Vilafranca del Penedès, va observar com estacionava un turisme i del seu interior sortien quatre persones sense dirigir-se en cap moment la paraula i fent veure com si no es coneguessin.

jubilats 1

L’actitud de les quatre persones, dos homes i dues dones, va alertar els agents que van decidir realitzar la vigilància d’aquestes persones. Mentre tres d’ells es van seure en una terrassa d’un bar situat davant d’una sucursal bancària amb visibilitat directa de la porta d’accés, la quarta persona, un home, va accedir a l’interior de l’entitat, vigilant l’entorn tant al seu interior com a les persones presents al lloc.

Aproximadament quinze minuts més tard, els agents van observar com sortien de l’entitat dues persones d’edat avançada, una senyora amb evidents limitacions de mobilitat que requeria el suport i l’ajuda del seu marit,  i darrera d’ells, a pocs centímetres, els seguia el quart home, amb una evident actitud de seguiment i de contacte físic amb elles.

Just en aquell moment, les tres persones que estaven assegudes en la terrassa es van aixecar del lloc i van començar a caminar cap a la parella fins aconseguir barrar el seu pas, envoltar-la físicament i fer una maniobra de distracció consistent en posar-se a cridar amb un to elevat de veu. Seguidament un dels homes va ficar la mà a la bossa de mà de la senyora, moment en què els agents ràpidament es van apropar a ells i van aconseguir aturar i controlar físicament tres de les quatre persones.

050417mossosR 1024x576

Els agents van comprovar que les dues víctimes de la temptativa de furt havien realitzat un reintegrament d’uns 2.300 euros, minuts abans en la sucursal bancària. Davant les evidències, els agents van detenir les tres persones, dos homes i una dona com a presumptes autors d’un furt.

Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs i l’obligació de presentar-se cada setmana al jutjat. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Redacció / Fotos: Arxiu