Els Mossos detenen a Martorell una treballadora domèstica per robar joies

Imprimeix

Els agents van detectar una joia sospitosa en un establiment de compravenda i gràcies a una inscripció van contactar amb una víctima

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir una dona espanyola, de 24 anys i veïna del municipi, com a presumpta autora de quatre delictes de furt en cases del municipi de Martorell on havia treballat.

La darrera setmana un analista de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell va detectar una presumpta venda irregular d’una joia en un establiment de compravenda d’or al municipi de Sant Andreu de la Barca. Aquests tipus d’establiments, segons la llei 4/2015 del 30 de març de protecció de seguretat ciutadana, estan obligats a mantenir un registre i comunicar a la policia les transaccions d’or que es realitzen.

Captura de pantalla 2018 05 30 a las 12.42.10

Posteriorment els investigadors, gràcies a les inscripcions que contenia la joia, van aconseguir contactar amb la seva legítima propietària qui va confirmar que no l’havia venuda. Els investigadors van esbrinar que aquesta persona tenia contractada, des de feia tres anys, una treballadora domèstica però que ja l’havia acomiadat en sospitar que li havia sostret diversos objectes. La víctima del furt es va adonar que no només li faltava la joia venuda, sinó que li mancaven nou peces d’or del seu joier. Els agents van localitzar una segona víctima i van constatar que també tenia contractada la mateixa treballadora domèstica qui l’havia sostret un rellotge d’or. Els investigadors van recercar altres possibles vendes de joies sostretes i van detectar una segona joia en un establiment de compravenda d’or en el municipi de Sant Feliu de Llobregat.

Els agents van esbrinar que la dona investigada havia sostret joies de dos domicilis més de Martorell on treballava i les havia venudes a establiments de compravenda d’or de Barcelona.

Els investigadors van estimar que el valor total de les joies sostretes podria ascendir a uns 20.000 euros i van recuperar la gran majoria de les peces que van ser retornades als seus legítims propietaris.

Finalment, el 24 de maig, els agents van detenir la treballadora domèstica que va quedar en llibertat després de declarar en seu policial i resta a l’espera que la citi el jutge.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra