Important robatori al balneari de La Puda d’Esparreguera

Els lladres es van emportar material de ferro, un ascensor i una pèrgola per un valor d’uns 80.000 euros

La propietària del balneari de La Puda, Olga Farré Trenzeleva, ha denunciat davant els Mossos d’Esquadra el robatori de gran quantitat de material de ferro, com reixes i portes, a més d’un ascensor que datava de 1924 i una pèrgola (per endur-se-la, s’han tallat diversos plataners del pati). El valor global del material robat seria d’uns 80.000 euros. També s’ha malmès una banyera antiga de marbre que encara es conservava en un dels banys termals de l’antiga instal·lació, tancada des de 1958 i en un deficient estat de conservació. Farré assegura que és molt superior si es té en compte el pes històric i patrimonial.

esparreguera3906

Olga Farré, qui va comprar el balneari fa més d’una dècada, afirma que el lloc “era freqüentat per persones que hi entraven a la propietat privada sense permís”. Ha assegurat també en declaracions a Ràdio Esparreguera que farà restaurar els elements arquitectònics malmesos i el material sostret gràcies a les fotografies detallades de què disposa. “Els danys més importants són els que s’han efectuat a l’edifici, perquè per arrencar les reixes s’han fet malbé dintells i arcs”, ha dit.

lapuda 2 bona

Rehabilitació
Olga Farré diu que el projecte de rehabilitar i tornar a posar en funcionament el balneari de La Puda continua endavant, tot i el robatori i les dificultats burocràtiques i financeres. Assegura que està cercant inversors Internacionals que haurien de fer possible que les obres comencessin a principis de l’any vinent.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix