Presó per a dos homes per vuit robatoris en domicilis de Sant Feliu

Imprimeix

Els lladres, especialitzats en aquest fet delictiu, empraven el sistema del “bumping” per entrar per l’accés principal als pisos sense deixar cap rastre a primer cop d’ull

Dos homes, de 25 i 28 anys i nacionalitat georgiana, veïns de Barcelona, van ser detinguts pels Mossos d’Esquadra com a presumptes autors de vuit robatoris amb força a interior de domicili, tots comesos a Sant Feliu de Llobregat.

Els fets van tenir lloc pels volts de les 12.45 hores del dijous 26 d’abril quan un mosso fora de servei va observar l’actitud sospitosa de dos homes a la porta d’accés d’un bloc d’habitatges del municipi. Les sospites de l’agent es van confirmar immediatament quan va veure com un dels lladres forçava la porta d’accés amb una clau o estri semblant, mentre l’altre feia tasques de vigilància.

El mosso va avisar immediatament per telèfon del fet i va demanar recolzament policial amb l’objectiu d’identificar els sospitosos. Quan l’agent estava donant l’avís, els dos homes es van adonar de la seva presència i van intentar marxar del lloc, alhora que van llençar un mitjó entre els cotxes. L’agent fora de servei els va poder retenir fins a l’arribada de les patrulles i un cop controlats, es va comprovar que el mitjó que havien llençat contenia un joc de claus especials o rossinyols que s’utilitzen habitualment en els robatoris amb força a interior de domicili.

mossos 2 sant feliu

La Unitat d’Investigació de Sant Feliu de Llobregat, prèviament a aquesta detenció, ja havia detectat un increment sobtat d’aquest tipus de robatori al municipi des del 18 d’abril.

Mateix modus operandi

A més, tots els robatoris denunciats tenien característiques comunes: el modus operandi utilitzat era molt similar, ja que no forçaven mai de forma violenta el pany de la porta principal de l’habitatge sinó que utilitzaven el sistema conegut com a “bumping” per entrar-hi sense  deixar rastres visibles de la intrusió. Prèviament al robatori els lladres utilitzaven el que es coneix com a “marcadors” per tenir informació de l’activitat de cada domicili objectiu del robatori. Els lladres sostreien principalment diners en metàl·lic i objectes fàcils de transportar i amb bona sortida al mercat negre com ara joies, roba, complements de marca i objectes electrònics.

detencio mossos lladres

El dia següent de la detenció el jutjat de guàrdia de Sant Feliu de Llobregat va autoritzar dues entrades i escorcoll als domicilis dels detinguts a Barcelona. Els agents hi van localitzar diversos objectes de valor procedents dels domicilis violentats a Sant Feliu de Llobregat.

A més, les tasques d’investigació al voltant dels moviments fets pels detinguts van donar resultat i els investigadors van localitzar el vehicle, que utilitzaven per als desplaçaments entre Barcelona i Sant Feliu de Llobregat, estacionat al pàrquing exterior d’una zona comercial, relativament allunyada del lloc on els van detenir.

Quan els agents van escorcollar el vehicle hi van trobar una motxilla que contenia joies i objectes de valor procedents d’un dels robatoris. El diumenge 29 d’abril els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar l’ingrés a presó dels dos arrestats.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra