Els Mossos d’Esquadra arresten un fals dentista santboià

El detingut exercia l’activitat en una clínica odontològica de Barcelona que no disposava dels permisos per a fer-ho i oferia tractaments en unes instal·lacions insalubres i amb eines precàries

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona un home de nacionalitat espanyola, de 56 anys i veí de Sant Boi de Llobregat, com a presumpte autor d’un delicte d’estafa i intrusisme professional.

La investigació es va iniciar a partir d’una denúncia que va posar un home el dia 15 d’abril on explicava que l’any 2015 havia acudit a una clínica dental situada al carrer Espronceda de Barcelona per dur a terme un tractament odontològic. Durant la primera visita li van fer un pressupost de 1.580 euros que va abonar en la seva totalitat. Aquest pagament va quedar acreditat amb una factura i un segell de la clínica dental. De tots els serveis que s’incloïen en el tractament només se li va fer una extracció dental i unes cures. Després de diverses gestions amb la clínica i donat que li era molt difícil contactar amb l’odontòleg que li havia de continuar el tractament va començar a témer que estava sent objecte d’una estafa. Un dels elements que li va cridar l’atenció és que enlloc de la documentació  que li havien donat de la clínica hi constava el número de col·legiat del dentista. El fill d’aquest home i una amiga seva van denunciar que també havien patit situacions similars amb tractaments incomplerts que havien pagat per avançat.

El dia 17 d’abril agents de la comissaria de Sant Martí es van desplaçar fins a la clínica dental del carrer Espronceda per fer les comprovacions necessàries amb l’odontòleg i així esclarir els fets que es detallaven a les denúncies. En arribar al local i accedir a la clínica dental el primer fet que va cridar l’atenció dels policies és l’estat precari i insalubre de les instal·lacions.

a747c239 8f12 46ac b592 824ad8435fcc

A l’establiment hi van trobar el suposat odontòleg, que va quedar detingut, i un altre home que va manifestar que l’ajudava de tant en tant. Els agents van requerir la documentació, tant pel que fa als permisos de la clínica com de la titulació professional de l’odontòleg i en tot moment la resposta va ser que al local no hi havia cap documentació perquè estava a la gestoria, tot i que no en recordava el nom. Davant d’aquesta situació, que es va produir en el marc d’una actitud nerviosa dels dos homes, els agents van activar una patrulla de la Guàrdia Urbana perquè aixequés la corresponent sanció administrativa per no disposar de la documentació necessària que requereix una clínica odontològica.

BIG 845561508042718 03

Sense titulació

Finalment durant la conversa amb els agents la persona investigada va reconèixer que no disposava de cap titulació professional per a exercir d’odontòleg. Mentre els policies estaven a la clínica hi van arribar tres clients que van explicar tenir cita amb el suposat odontòleg i els van descriure situacions similars a les persones que ja havien denunciat i per aquest motiu se’ls va agafar declaració al mateix local.

Després de verificar amb  el Col·legi de dentistes i amb el Consejo de dentistes que l’investigat no disposava de cap titulació que l’acredités per a realitzar cap activitat mèdica reglada els investigadors van demanar una ordre judicial per escorcollar el local i hi van trobar diversa documentació que provava que aquell establiment funcionava a tots els efectes com una clínica dental, tot i no disposar de la documentació requerida per fer-ho, ni de cap professional amb la titulació indispensable per dur a terme l’activitat mèdica oferta. A més, van constatar allò que la primera impressió els havia causat pel que fa a la insalubritat del local i de la precarietat d’instrumentació mèdica per realitzar una activitat odontològica amb les garanties adequades.

La patrulla de la Guàrdia Urbana va denunciar el local per diverses irregularitats a nivell administratiu. La investigació continua oberta i no es descarten que hi hagi més persones que hagin estat víctimes de la pràctica abusiva del detingut.El detingut, després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat amb càrrecs.

 
Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
162

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix