Augmenta la preocupació per la inseguretat al Parc Esportiu Llobregat

Imprimeix

Furts i actes incívics han augmentat a la instal·lació esportiva cornellanenca

El Parc Esportiu Llobregat (PELL) és una de les instal·lacions més emblemàtiques de Cornellà. Un centre d’activitat esportiva que acull actualment, segons fonts municipals, més de 5.000 persones, de les quals més de 3.000 són abonats i abonades. La instal·lació l’utilitzen clubs esportius i un gran nombre de ciutadans de diverses edats, ja que també compta amb una Ludoteca i un Centre Cívic. Tanmateix, el gran volum de persones que en fan ús diari és un bon reclam per als delinqüents que intenten fer el seu ‘agost’.

534 PARCESPORTIULLOBREGAT1

Des de fa ja uns temps, el PELL està patint diversos furts i actes vandàlics que afecten els seus abonats i diversos usuaris -jugadors de clubs, ciutadans, etc-. Una situació que està aixecant una gran preocupació entre les persones que utilitzen aquesta instal·lació de forma periòdica.

“Jo no sé si des de la direcció han posat mitjans necessaris de seguretat perquè puguem fer esport de forma tranquil·la. El cert és que darrerament els furts estan a l’ordre del dia”, explica una abonada que ha patit recentment un robatori. “Vam denunciar als Mossos d’Esquadra però veiem que aquí ningú es fa responsable del que està passant. És una vergonya i sort que tenim una assegurança que ens paguen els objectes robats”, afegeix. Un altre abonat diu que no se sent segur “perquè mentre que estem fent activitat esportiva ens poden obrir la taquilla amb tota impunitat. Penso que el PELL hauria de posar remei d’alguna forma”. D’altra banda, un grup de pares de jugadors del CB Cornellà, que utilitza la instal·lació pels seus entrenaments i partits, també denuncien “furts que afecten als nostres fills i filles” i demanen “més control en l’accés a la instal·lació.”

Captura de pantalla 2018 04 06 a las 16.06.49

Des de la direcció del PELL reconeixen que hi ha hagut furts a la seva instal·lació, però igual com passa en altres indrets “on es congrega un gran nombre de persones, com per exemple a grans superfícies comercials com l’Splau o Eroski”, diu Maria Moreno, directora de Serveis Esportius de Procornellà. Moreno explica que “som els primers que ens sap molt greu quan es cometen furts o actes incívics, però és molt complicat poder aturar-los, ja que són fets puntuals i en determinades èpoques de l’any” i afegeix que “actualment tenim identificació biomètrica i un control tant al pavelló –a través del mateix CB Cornellà- com en diferents punts de la instal·lació a través de càmeres. A més, periòdicament ens reunim amb els Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana per poar remei als fets delinqüencials i incivisme.”

  

Redacció / Fotos: Arxiu-LPdB