Presó per robar en domicilis de Sant Andreu de la Barca i Barcelona

Imprimeix

Els tres membres del grup, que estava especialitzat en aquest fet delictiu, enviaven els objectes sostrets al seu país d'origen 

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de   Martorell van detenir tres homes, de nacionalitat xilena, de 27, 26 i 22 anys i veïns de l'Hospitalet de Llobregat, com a presumptes autors de quatre robatoris amb força a interior de domicili, tres d'ells a Sant Andreu de la Barca i un al barri d'Horta de Barcelona.

Arran de les denúncies per robatori a interior domicili que es van produir el 14, el 15 i el 18 de desembre en una mateixa zona del municipi de Sant Andreu de la Barca, els agents de la Unitat d'Investigació de Martorell van iniciar una investigació per tal de localitzar els autors dels tres fets. Els mossos van considerar que era el mateix grup el que va actuar en els tres casos, ja que els lladres seguien el mateix modus operandi: accedien als domicilis forçant les finestres i utilitzaven alguna planta o algun objecte que col·locaven darrere de la porta d'accés per tal de sentir i impedir l'accés si els propietaris tornaven. El grup buscava objectes fàcils de transportar i amb una sortida fàcil al mercat il·lícit, com ara joies, roba i objectes electrònics.

detenido sab robatori w

La investigació va permetre determinar els possibles autors dels fets, de manera que els agents van iniciar un dispositiu per detenir-los. El passat 6 de març és va produir un nou robatori, en aquest cas a Barcelona, amb el mateix modus operandi que els anteriors i que els agents van relacionar també amb el grup investigat.

Finalment, el 7 de març, els agents van detenir els tres homes quan arribaven al seu domicili de l'Hospitalet de Llobregat. El dia següent, el jutjat de guàrdia núm. 3 de Hospitalet de Llobregat, va autoritzar una entrada i escorcoll al domicili dels detinguts. Allà els agents van localitzar comprovants de l'enviament d'objectes de valor sostrets, via correu, al seu país d'origen.

Els detinguts van passar dissabte 10 de març a disposició judicial i el jutjat en funcions de guàrdia de d'Hospitalet de Llobregat va determinar l'ingrés a presó dels tres arrestats.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra