Detenen tres lladres quan estaven robant en un domicili d'Esplugues

Els Mossos els van interceptar i van recuperar les joies gràcies a una trucada al telèfon 112

Dos homes i una dona de nacionalitat xilena, entre els 19 i els 30 anys, i veïns d'Esplugues de Llobregat i del Prat de Llobregat, van ser detinguts pels Mossos d’Esquadra com a presumptes autors d'un robatori amb força a interior de domicili al municipi.

Trucada telefònica

Els fets van succeir el mateix dia cap a les 10.00 h quan gràcies a la col·laboració ciutadana, amb un trucada telefònica al telèfon d'emergències 112, les dotacions policials van ser alertades que dos joves havien saltat la tanca d'una casa i que a l'exterior hi havia una noia fent tasques de vigilància al municipi d'Esplugues de Llobregat.

Immediatament les patrulles es van apropar al lloc i van aconseguir detenir in fraganti els tres lladres, dos d'ells mentre es trobaven a l'interior d'una casa, amb una motxilla plena d'objectes sostrets. El tercer autor era una dona que feia tasques de vigilància per cobrir l'acció dels seus companys.

Els agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria d'Esplugues de Llobregat tenien constància que, unes setmanes abans, als municipis d'Esplugues de Llobregat i a Sant Just Desvern s'havien produït diversos robatoris a interior de domicili a cases de la zona propera al parc de Collserola.

180216 NdP 19 RPMS F2

Mateix modus operandi

Aquests fets tenien dos denominadors comuns: que tenien lloc a la franja horària de matí i que es duien a terme forçant les portes corredisses, fent palanca amb estris com per exemple tornavisos grans, després de saltar les tanques que envolten els domicilis. Donada aquesta reiteració en la temporalitat, en la zona i en el modus operandi es va iniciar un dispositiu de vigilància amb l'objectiu de detenir els autors dels fets.

Gràcies a les accions de control i prevenció a la zona, així com a la informació recollida a través de les gravacions de les cameres de seguretat d'algun dels domicilis de la zona, es va poder esbrinar que actuaven dues persones conjuntament amb una tercera que realitzava tasques de vigilància.

Finalment els investigadors van poder relacionar com a presumptes autors, a aquestes mateixes tres persones, d'un segon robatori a interior de domcili ocorregut a la zona, motiu pel qual també van ser detingudes. Els tres detinguts van passar a disposició judicial el dilluns 12 de febrer i un d'ells  va ingressar a presó. Els altres dos van quedar en llibertat després de lliurar els passaports i amb l'obligació de no abandonar el pais i de presentar-se cada quinze dies al jujtat.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
176

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix