Detenen el propietari d'un desballestament il·legal del Prat

L’home es va endur amb una elevadora i una grua un turisme estacionat al carrer per repar un altre amb les peces del cotx que va robar

Un home de 47 anys, nacionalitat espanyola i veí del Prat de Llobregat, va ser detingut pels Mossos d’Esquadra com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força.

Els investigadors van tenir coneixement dels fets el 3 de gener quan una víctima va denunciar que li havien sostret el seu turisme quan el tenia estacionat a la via pública, al Prat de Llobregat. Els mossos van iniciar les indagacions al voltant del lloc del robatori i, gràcies a les càmeres de seguretat d’una empresa propera, van poder recuperar la seqüència completa de la sostracció del turisme. Fruit de les imatges recollides els mossos van identificar l’elevadora i la grua emprades en el robatori i, poc després, les van localitzar en una nau propera i van detenir el responsable del taller com a presumpte autor del robatori amb força del turisme sostret.

A l’interior de la nau industrial els mossos van localitzar un total de 20 turismes i 25 motos i ciclomotors, en procés de desballestament, sense que el titular del taller pogués presentar cap document acreditatiu de les baixes a la DGT dels vehicles.

DTlCoAVXkAAT pe

Sense autorització

A més, cal especificar que l’home detingut no tenia autoritzada cap activitat de desballestament de vehicles, ni pòlissa d’assegurances, ni codi de gestor de residus, ni els certificats de destrucció dels vehicles dipositats en el local, motiu pel qual la Unitat de Policia Administrativa de la Regió Policial Metropolitana Sud el van denunciar per les diferents infraccions detectades, en base a l’article 25.1 de la Llei Orgànica 4/2015 de Protecció de la Seguretat Ciutadana que regula les activitats rellevants.

En relació amb l’afectació al medi ambient, donades les greus irregularitats observades en allò que fa referència al tractament dels residus orgànics (olis) i inorgànics (bateries, plàstics, etc.) que genera l’activitat de desballestament de vehicles, la Unitat de Medi Ambient de la Regió Policial Metropolitana Sud va realitzar una inspecció destinada a determinar i denunciar, en el cas d’incompliments, les possibles irregularitats de la normativa d’emmagatzematge i reciclatge de vehicles.

Finalment, els investigadors van recuperar el vehicle sostret amb la grua i ja ha estat retornat al seu legítim propietari. El detingut, amb cinc antecedents policials, serà citat en breu en seu judicial.

Redacció / Fotos: Mossos d'Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
108

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix