Denunciats quatre conductors per conduir beguts i provocar accidents

Imprimeix

Els fets van ocórrer el mateix cap de setmana i tots els responsables són joves amb edats compreses entre els 20 i els 25 anys

Quatre conductors, amb edats compreses entre els 20 i els 25 anys, han estat denunciats pels Mossos d’Esquadra com a presumptes autors de delictes contra la seguretat del trànsit en conduir sota els efectes de l’alcohol.

Els fets van tenir lloc cap a les 06.00 hores de la matinada de dissabte quan la conductora d’un turisme va provocar un accident múltiple a l’A-2, a l’altura de Pallejà en sentit Lleida, en què es van veure implicats tres turismes més. La conductora va col·lidir amb el vehicle que la precedia, fet que va provocar un xoc en cadena amb els altres dos turismes implicats. Els agents de trànsit van realitzar la prova d’alcoholèmia a tots els conductors, i la responsable de l’accident, una jove de 25 anys, va donar positiu amb una taxa penal de 0,50 mg/l en aire expirat, és a dir, duplicava la taxa permesa legalment que és 0,25 mg/l.

Uns minuts més tard, a la mateixa A-2 i també sentit Lleida, al terme municipal de Sant Vicenç dels Horts, un turisme va xocar contra la part posterior d’un camió que circulava en el mateix sentit. El conductor del turisme causant de l’accident, un jove de 22 anys, va donar una taxa de 0,56 mg/l en aire expirat en la prova d’alcoholèmia.   

721db771 77be 4429 9141 1e6d54cb5537

Els altres dos accidents es van produir la matinada del diumenge. Cap a les 06.00 hores un turisme va xocar amb la tanca metàl·lica de separació de la banda dreta, a la B-20 al punt quilomètric 3. La conductora de l’únic turisme implicat, una jove de 20 anys, va donar positiu en alcoholèmia amb una taxa de 0,45 mg/l en aire expirat.

Aproximadament una hora més tard, a la carretera B-120 a prop d’Olesa de Montserrat, un vehicle va xocar amb un talús del marge de la carretera en sortir de la via i el seu conductor, un noi de 22 anys, també va donar positiu en la prova de l’alcoholèmia, amb una taxa de 0,52 mg/l.

Davant d’aquests fets, on quatre persones van ser traslladades a l’hospital amb ferides de caràcter lleu, els conductors van quedar denunciats penalment com a presumptes autors de delictes contra la seguretat del trànsit en conduir sota els efectes de l’alcohol.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra