Dos detinguts a Cornellà per cultivar plantes de marihuana en una nau

Imprimeix

La companyia elèctrica distribuïdora va certificar el frau elèctric, motiu pel qual també se'ls va detenir com a presumptes autors d'un delicte de defraudació

Un home i una dona, de nacionalitat espanyola, 37 i 26 anys, i veïns de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat, van ser detinguts pels Mossos d’Esquadra a Cornellà de Llobregat com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues, i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

La investigació dels fets es va iniciar el dimarts 9 de gener quan una patrulla de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Cornellà va alertar a la Unitat d'Investigació de la ubicació d'una plantació de marihuana en una segona planta d'una nau industrial. Tot seguit, els investigadors van comprovar la informació i van iniciar les indagacions necessàries destinades a identificar els responsables de la plantació de marihuana.

180115 NdP 007 RPMS F Mossos dEsquadra

1.300 plantes

El dijous 11 de gener la investigació va culminar amb l'entrada i registre en la nau industrial investigada per part d'efectius de la comissaria de Cornellà. Concretament el dispositiu es va realitzar en una segona planta d'una nau industrial, on es van localitzar fins a quatre espais destinats al cultiu de la marihuana i on es va comissar un total de 1.300 plantes de marihuana en diferents estats de creixement així com tota la instal·lació necessària per al seu cultiu intensiu en espai tancat.

180115 NdP 007 RPMS F3 Mossos dEsquadra

Arran dels indicis probatoris trobats a la nau industrial els investigadors van detenir l'home i la dona responsables de la plantació com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues. A més, els inspectors de la companyia elèctrica, que van acompanyar els agents, un cop realitzada la inspecció, van certificar el frau energètic, motiu pel qual també van quedar detinguts com a presumptes autors d'un delicte de defraudació elèctrica. Finalment i com a resultat de les declaracions dels detinguts la dona va quedar en llibertat i el detingut va passar a disposició judicial. El jutge de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra