Detenen cinc nois santboians que van agredir a dos vigilants del Metro

Els incidents es va produir el mes d’octubre de 2017 i un tercer professional de la seguretat privada que estava fora de servei i que va intentar ajudar les víctimes també va resultar ferit

Cinc homes, tres dels quals menors d’edat, de nacionalitat hondurenya i equatoriana i veïns de Sant Boi de Llobregat, van ser detinguts pels Mossos d’Esquadra per delictes de lesions i atemptat contra agents de seguretat privada del Metro de Barcelona.

Els fets van tenir lloc la matinada del 22 d'octubre de 2017 quan sis individus van entrar en una estació de la línia cinc del metro de Barcelona amb una actitud hostil cap a la resta d’usuaris del servei. En tot moment van tenir un comportament incívic i van generar aldarulls amb voluntat de desafiar els dos vigilants de seguretat que estaven fent tasques de vigilància dins del comboi. Aquests joves van rodejar els dos vigilants, els van increpar verbalment i els van aconseguir prendre la credencial de l’uniforme i les seves defenses, mentre els colpejaven i els proferien insults.

En aquest moment els sis detinguts van iniciar una agressió múltiple als dos vigilants. Un tercer professional de la seguretat privada, que estava fora de servei, va voler separar les parts per defensar les víctimes i va ser agredit pels mateixos joves. Els agents de seguretat privada van rebre cops de puny, puntades de peu i cops amb les seves defenses al cap, a la cara i la resta del cos, inclús quan un d’ells estava inconscient a terra.

agressio metro

Els joves van fugir del lloc i van deixar als vigilants ferits de diversa consideració dins del vagó: un amb dos dits i una dent trencats, un altre amb un trau al front que va requerir sis punts de sutura i pel que fa al tercer vigilant va necessitar catorze punts de sutura a la mandíbula i disset al cap.

Un cop rebudes les corresponents denúncies per les agressions els agents de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità van iniciar una investigació amb la col·laboració de la Unitat de Seguretat i Protecció Civil de TMB per identificar i localitzar els atacants. Cal destacar que les imatges obtingudes de les càmeres de videovigilància han resultat clau per a la resolució del cas.

El 10 de gener els agents l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità van dur a terme un operatiu policial, conjuntament  amb agents de la comissaria de Sant Boi de Llobregat, que va possibilitar la detenció de cinc dels agressors. Els dos menors d’edat van passar a disposició de la Fiscalia de Menors que els va deixar en llibertat amb càrrecs. Els dos adults van ingressar a presó. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix