Denunciat el conductor d'un camió per apuntar amb un punter làser

Imprimeix

L’autor dels fets, que és veí de Gavà, anava també drogat segons els Mossos d'Esquadra

Agents de l'Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Metropolitana Sud van denunciar un jove de 24 anys, nacionalitat espanyola i veí de Gavà, per posar en perill altres conductors de la via atès que els apuntava amb un punter làser des de la cabina del camió que conduïa i també per conduir sota els efectes de substàncies estupefaents, concretament haixix.

Els fets van tenir lloc a la carretera C-55, sentit Abrera, quan una conductora va avisar telefònicament el 112 que el conductor d'un camió de matèries perilloses no respectava la distància mínima de seguretat amb els vehicles que el precedien i, a més, els apuntava des de la cabina i de manera insistent amb un punter làser, fet que els posava en greu risc de tenir un accident. Ràpidament les patrulles de trànsit van cercar el camió de mercaderies perilloses, que va ser interceptat a l'A2, a l'altura del terme municipal de Cornellà de Llobregat. Tot seguit i a requeriment de la patrulla de trànsit el conductor va lliurar de manera voluntària el punter làser descrit per la conductora que havia alertat al 112.

Els agents van comissar el punter làser emprat pel conductor i van denunciar-lo pel seu ús per la llei 4/2015 de protecció de la seguretat ciutadana que, en el seu punt 4. Aquest tipus d'acció la llei la considera molt greu i preveu sancions que van des dels 30.001 als 600.000 euros.

Els agents de trànsit també van fer-li la prova d'alcoholèmia que va donar un resultat negatiu, però en la prova de detecció de consum de substàncies estupefaents va donar positiu en haixix, motiu pel qual també el van denunciar, així com per dues infraccions administratives més del Reglament General de Conductors.

 

Redacció / Foto: Mossos d'Esquadra