Un incendi forestal a Castelldefels crema un total de 10 hectàrees

El foc va obligar a desallotjar una masia pel fum i va provocar talls de llum a 6.000 abonats per garantir la seguretat en l'extinció

Els Bombers de la Generalitat ha donat aquest matí, a les 7.41 hores, per controlat un incendi forestal de Castelldefels, que ha cremat unes 10 hectàrees de vegetació i matolls. El foc va estar encerclat i estabilitzat ahir al vespre pels efectius de Bombers que hi van treballar i que s'hi van estar tota la matinada fins a controlar-lo. Queden quatre dotacions per extingir-lo definitivament, perquè avui s’espera que torni a fer vent.

castelldefels incendi castefa

Prèviament, l'incendi havia obligat a desallotjar preventivament dues persones d'una masia aïllada pel fum i va provocar talls de llum a 6.000 abonats de les urbanitzacions del Poal, Bellamar i el Baixador per garantir la seguretat en l'extinció.

L'avís de l'incendi es va rebre a les 20.08 hores del vespre d’ahir dilluns al peu del serrat de Cova Fumada, a tocar de l'avinguda del Poal de Castelldefels. Les flames van progressar a contravent per la muntanya, allunyant-se de la zona habitada en direcció al Parc Natural del Garraf. A mitjanit, el foc ja no avançava.

bombers castelldefels incendi

Un total de 17 dotacions dels Bombers (11 vehicles d'aigua i 6 de comandament, entre les quals hi ha unitats GRAF) van treballar. Al lloc, també hi van participar efectius de les ADF (amb 16 vehicles i 40 voluntaris), Policia Local, dels Mossos d’Esquadra, un tècnic de Protecció Civil i del Sistema d'Emergències Mèdiques en prevenció. Protecció Civil també va avisar -a través de la Diputació de Barcelona- els usuaris de teleassistència de l'àrea per tal que romanguessin a casa i tanquessin portes i finestres per evitar possibles molèsties pel fum.

Encara no se saben les causes de l’incendi, però uns veïns de la zona afectada han afirmat que van sentir petards abans que començament del foc.

 

Redacció / Fotos: Bombers Generalita-CCMA

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
103

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix