Cau un grup criminal especialitzat en robatoris en domicilis i furts

Els detinguts, un home i quatre dones de nacionalitat xilena i veïns del Prat i Cornellà de Llobregat, operaven arreu de Catalunya

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal, adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona, van detenir el passat 11 de desembre,

Un home i quatre dones, d’entre 20 i 61 anys, tots de nacionalitat xilena i veïns  del Prat del Llobregat i Cornellà de Llobregat, han estat detinguts pels Mossos d’Esquadra com a presumptes autors de catorze robatoris amb força a domicili, dos robatoris amb violència i intimidació, vuit furts i pertinença a organització criminal.

La investigació es va iniciar a principis d’any arran un furt que es va produir el dia 25 de gener, a Ripoll, on dues dones i un home van sostreure els diners a una dona d’edat avançada quan sortia del caixer d’una entitat bancària. Les indagacions policials van esbrinar que es tractava d’un grup organitzat que operava arreu del territori català realitzant tres tipologies delictives: robatoris amb força a domicili, robatoris amb violència i furts amb el mètode de la taca.

DRaVEYMX4AAWLXW

A fi de dur a terme els delictes utilitzaven vehicles de lloguer que els facilitava mobilitat per tot el territori. A més, també es va comprovar que un cop aconseguien el seu botí enviaven els diners sostrets fora del país a través de companyies d’enviament.

Mètode de “la taca”

Un dels mètodes utilitzats per aquesta banda consistia en el mètode de “la taca”. Aquesta tipologia consisteix en seleccionar a persones d’edat avançada que a final de mes retiraven del banc els diners que havien cobrat de la pensió. Un cop els tenien seleccionats, els tacaven amb un líquid i tot seguit s’ofereixen a ajudar-los. Els expliquen que els hi han llençat el líquid des d’algun pis i s’aprofiten del desconcert de les víctimes per sostreure els diners. En alguns casos, aquests furts acabaven sent violents per la resistència de les víctimes.

La investigació va concloure el passat 11 de desembre amb la detenció dels cinc membres del grup, un al Prat de Llobregat i els altres quatre a Olot.

DRY oVpWkAAHdhU

Als detinguts se’ls relaciona amb catorze robatoris amb força a l’interior de domicilis comesos durant els mesos de gener, febrer, març i desembre, a les comarques del Montsià, Vallès Occidental, Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Tarragonès, Vallès Oriental i Garraf. En tots els casos el seu principal objectiu eren els aparells electrònics i joies. També se’ls considera autors de vuit furts pel mètode de la taca comesos durant els mesos de gener, febrer, abril, novembre i desembre a les comarques del Ripollès, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Baix Llobregat i Maresme on van sostreure més de 7500 euros. A més, en dues ocasions, el 31 de gener a Sant Carles de la Ràpita i l’1 de desembre a Barcelona, van utilitzar la violència per assegurar-se l’èxit en el furt. En aquests dos casos van aconseguir sostreure 8.200 euros.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. Els cinc detinguts van passar a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Ripoll, que va decretar l’ingrés a la presó per tres d’ells.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
108

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix