Desarticulada una organització criminal vinculada a la màfia georgiana

Imprimeix

Es tracta d’una operació conjunta dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional on s’han detingut 23 persones, algunes a Gavà i Cornellà

Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea Central de Crim Organitzat, l’Àrea Central de Blanqueig,  conjuntament amb les àrees respectives de la Policia Nacional, han dut a terme una operació en l’àmbit de la màfia georgiana avui al matí a diverses localitats de Catalunya i a Madrid. 

La investigació té el seu origen fa gairebé dos anys quan les unitats centrals de crim organitzat i blanqueig de capitals dels Mossos d'Esquadra i de Policia Nacional coincideixen en la investigació de diferents entramats de màfia georgiana. Les indagacions estaven directament relacionades amb els fets del dia 4 de gener de 2016 a Terrassa, en què es va produir l'homicidi amb arma de foc de dues persones també originàries de Geòrgia.

La investigació està impulsada per la Fiscalia Especial Anticorrupción i Criminalidad Organitzada i dirigida pel magistrat del Jutjat d'Instrucció número 2 de Terrassa, que manté hores d'ara el secret de les actuacions. S’han arrestat 23 persones i s’han dut a terme 13 escorcolls en immobles i locals de l’àrea metropolitana de Barcelona (Barcelona ciutat, l'Hospitalet de Llobregat, Mataró, Gavà, Cornellà) i de Madrid. 

detinguts Sagrera Barcelona loperacio georgiana 1915018671 49092601 1500x1000

L'equip policial, format per membres especialitzats en crim organitzat i blanqueig dels dos cossos, que durant aquests dos darrers anys han dut a terme la  investigació de manera coordinada, considera que aquesta és una de les organitzacions criminals d'origen georgià de més antiguitat i arrelament a l'Estat, amb múltiples antecedents i causes anteriors per pertinença a aquesta màfia. Els investigadors han tingut la col·laboració de l’Agregado de Georgia a Espanya.  

Durant la investigació en el decurs de diverses operacions s’han detingut més de 40 persones per part de diferents unitats policials que conformaven cèl·lules independents però subordinades a l'estructura ara desarticulada i que es dedicaven al robatori amb força continuat en domicilis de Catalunya.

Amb aquesta operació es desmunta el nivell directiu de l'organització que feia transitar i blanquejar diners i efectes procedents de diferents delictes contra el patrimoni cap a estructures superiors ubicades fora de l'Estat espanyol. La xifra de persones que podrien estar relacionades amb el conjunt de fets investigats superaria la seixantena.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà-Ara