Detingut a Castelldefels un home per estafar 180.000 euros

Va enganyar als propietaris de dos immobles a Sant Boi i El Prat de Llobregat amb el mètode conegut com a Rip Deal

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal adscrits a l'Àrea Central de Delictes Econòmics van detenir en un hotel de Castelldefels un home de 26 anys i de nacionalitat italiana com a presumpte autor dels delictes d'estafa i falsificació de moneda. L'operació continua oberta i no es descarten més detencions.

En aquest cas els fets es remunten al mes de juliol quan els Mossos van tenir coneixement que havien estafat un home de Sant Boi de Llobregat. La víctima tenia a la venda un immoble en aquesta localitat i s'hi va posar en contacte un home que afirmava estar molt interessat en la seva adquisició. El comprador li va proposar fer el pagament d'una part del preu de compra en metàl·lic prèviament al contracte d'arres a més d'aprofitar per realitzar un bescanvi de bitllets de 500 euros per bitllets més petits a canvi d'una elevada comissió.

270913 944 530

Per dur a terme aquesta transacció van acordar trobar-se en un hotel de la localitat. A la reunió el detingut s'hi va presentar acompanyat de dos homes que li van mostrar a la víctima diversos feixos de bitllets de 500 euros per generar-li confiança. La víctima va acceptar bescanviar 87.500 euros en bitllets de 500 per 30.000 euros en bitllets petits i en dòlars americans. En el moment de l'intercanvi els tres homes van aprofitar un moment de distracció de la víctima i  van canviar els bitllets de 500 euros reals per bitllets falsos del mateix valor.

La Unitat Central d'Estafes i Mitjans de Pagaments va iniciar una investigació que va permetre identificar un dels autors de l'estafa. Els mossos van determinar que també hauria participat el mes d'octubre en l'estafa de 150.000 euros al propietari d'un local en venda del Prat de Llobregat i en una altra en grau de temptativa a Salou el mes de juliol, on va ser identificat amb altres persones quan estaven realitzant actes preparatoris per cometre una nova estafa. En ambdós casos es tractava del mateix modus operandi de Sant Boi de Llobregat, conegut com a Rip Deal.

Què és el Rip Deal?

El Rip Deal és una modalitat d’estafa de la qual tenim antecedents al nostre país des de l’any 2003. Els delinqüents busquen anuncis d’ofertes immobiliàries o de béns de luxe com rellotges o joies i contacten telefònicament o per correu electrònic amb els venedors. Els estafadors acostumen a simular una gran solvència econòmica amb la finalitat de guanyar-se la confiança de la víctima potencial i escenifiquen reunions en llocs públics com hotels de luxe o cafeteries de renom, tant a l’Estat espanyol com a d’altres ciutats d’Europa. Per donar versemblança a la seva interpretació duen roba de primeres marques i exhibeixen joies i rellotges de gamma alta molt ostentosos i, fins i tot, usurpen la identitat de persones de reconegut prestigi empresarial a nivell mundial (totalment aliens a aquesta activitat delictiva). D’aquesta manera si la víctima demana informes sobre la solvència econòmica del seu interlocutor pot comprovar com ell i la seva empresa són de total confiança.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra (Arxiu)

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix