Detenen a Vallirana un home que cultivava marihuana

Imprimeix

Els Mossos hi van comissar unes mil plantes que tindrien un valor al mercat negre d’uns 182.000 euros

Els Mossos d'Esquadra van detenir un veí de Vallirana de 40 anys i nacionalitat espanyola com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues, un delicte de defraudació de fluid elèctric i un delicte d'ocupació, segons informa l’ACN. La detenció va tenir lloc a la urbanització El Lledoner. L'home ocupava una casa de la urbanització des de feia vuit mesos i, segons el relat policial, després de ser identificat per la policia, va confessar que a dins de l'immoble hi havia una plantació de marihuana que ell mateix s'encarregava de cuidar. Els Mossos hi van comissar unes mil plantes.

Els fets

La investigació va començar el 20 de setembre, quan dos treballadors de l'empresa a la qual pertany l'immoble de la urbanització del Lledoner van informar que hi havien anat a canviar el pany i havien descobert que a dins hi havia una plantació de marihuana. Un cop avisat, agents del cos de seguretat català es van desplaçar al domicili i van comprovar que la plantació ocupava dues estances de la casa. A banda, van sospitar que l'immoble podia estar ocupat. És per això que van organitzar un dispositiu de custòdia mentre se sol·licitava un manament judicial d'entrada i perquisició.

Cap a les tres de la matinada del 21 de setembre, els agents que custodiaven l'edifici van veure com un cotxe s'hi aturava al davant. Els mossos van identificar el conductor, que, segons la policia, va confirmar que ocupava la casa des de feia vuit mesos i que era ell qui cuidava la plantació de marihuana de l'interior. Els agents el van detenir.

Durant l'escorcoll van comptabilitzar prop de 1.000 plantes de marihuana i també van observar tota la instal·lació necessària per al cultiu d'aquestes plantes, com el reg, la instal·lació elèctrica d'il·luminació, extracció d'aire i aire condicionat. La policia també indica que els tècnics de la companyia elèctrica, que van acompanyar els agents, van certificar que s'hi feia un frau energètic. La policia calcula que les prop de mil plantes de marihuana intervingudes tindrien un valor al mercat negre d'uns 182.000 euros. El detingut va passar a disposició judicial i el jutge de guàrdia en va decretar la llibertat amb càrrecs.


Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra (Arxiu)