Desarticulen un grup especialitzat en robatoris a l'interior de domicilis

Els Mossos d’Esquadra han detingut set persones relacionades amb catorze robatoris a l’interior de domicilis de Barcelona, Cornellà, El Prat de Llobregat, Barberà del Vallès i El Masnou

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Barcelona van detenir cinc homes i dues  dones, d'entre 25 i 30 anys, de nacionalitat georgiana i veïns de Santa Coloma de Gramenet, com a presumptes autors de catorze robatoris amb força a l'interior de domicilis. Les detencions són el resultat d'una investigació oberta des del mes de juliol del 2017 després de detectar-se un seguit de robatoris amb força a l'interior de domicilis de Barcelona i l'àrea metropolitana amb un modus operandi similar.

7f0177e3 d9ff 49ce a454 d0e788eca493

Mètode bumping

En tots els casos, els lladres forçaven el pany de la porta amb el mètode bumping o amb l'ús de rossinyols, de tal manera que no produïen cap dany al pany. Amb aquesta metodologia, ningú s'adonava del robatori fins que els propietaris accedien al seu domicili. Un cop dins, els lladres sostreien, bàsicament, diners, joies, ordinadors portàtils, telèfons mòbils i aparells electrònics.

Investigació

Arran aquests fets es va obrir una línia d'investigació que va permetre esbrinar que els autors formarien part d'un grup delinqüencial perfectament organitzat i especialitzat en aquests robatoris.

Finalment, el passat 29 d’agost es va localitzar als implicats quan carregaven maletes a l’interior d’un vehicle que estava estacionat a Santa Coloma de Gramenet. Els agents van localitzar a l’interior de les maletes diversos objectes que constaven com sostrets, com joies, rellotges i ordinadors portàtils. També els hi van intervenir diferents estris utilitzats habitualment per cometre robatoris amb força, com rossinyols i marcadors, entre altres.

0a431bf1 6c24 4d98 9acb 2fa18f42e0ff

L’endemà, 30 d’agost, es va realitzar una entrada i perquisició en el domicili dels detinguts, situat a Santa Coloma de Gramenet, on van localitzar més joies, rellotges i ordinadors  que constaven com a sostrets, així com més eines utilitzades per cometre els robatoris.

Amb aquestes detencions es dóna per desarticulat un grup delinqüencial molt actiu especialitzat en els robatoris a l’interior de pisos. Als detinguts se’ls relaciona amb catorze robatoris, comesos la segona quinzena d´agost, en pisos de Barcelona, Cornellà, El Prat del Llobregat, Barberà del Vallès i El Masnou.

La investigació continua oberta per tal d’esbrinar si els detinguts poden estar relacionats en altres fets delictius.Final del formulario

 

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix